söndag 28 februari 2010

TSM - Vattenlöpning

Idag var det dags för ett nytt härligt söndagspass med TSM. Kan väl erkänna att jag var måttligt sugen när jag vaknade i morse. Tittade ut och såg att en grå och slaskig förmiddag verkade vänta. Rörde lite på mig och kände att kroppen var trött och stel efter fredagens och lördagens rundor. Att ligga kvar i sängen hade inte varit helt fel. Men det är en av fördelarna med TSM, jag behöver inte tänka sådana tankar. Jag behöver bara bege mig till Stadion så vet jag att det blir ett bra pass utan att jag behöver fundera så mycket. 

Eftersom det enligt schemat stod medelhårt distanspass på programmet var jag som vanligt lite fundersam  på vilken grupp jag skulle välja. Min trötta och stela kropp gjorde att jag funderade en extra gång. Men efter att ha konsulterat 3:30-gruppen och hört att farten inte skulle bli så mycket snabbare än på de lugna passen eftersom underlaget var lite jobbigt idag så valde jag att springa med 3:30-gruppen idag. 
Tydligen stod det vattenlöpning runt Södermalm på menyn idag. Tyvärr hade jag glömt att ta med mig flytbältet. Det var riktigt blött idag. Det var som små pooler längs med hela rundan vi sprang vilket gjorde att tempot var ganska lågt då de flesta inte ville kasta sig rakt ut i vattnet utan istället försökte ta sig runt på kanterna. Så idag var det dåligt med flyt i löpningen...
Min sega kropp vaknade till efter 5-6 kilometer och sedan flöt det på ganska bra. Lite trött i benen var jag givetvis men jag hade inga problem att följa med i tempot, som i och för sig var betydligt långsammare än normalt, istället fick man ju anstränga sig genom att försöka undvika de värsta vattenpölarna. Ibland blev det lite hinderlöpning också som på bilden nedan, där vi försöker fly från en vattenfylld gångbana.
Totalt sprang TSM 3:30 ungefär 22 kilometer idag. Själv valde jag att avsluta med ytterligare 2 kilometer med en liten fartökning. Kändes bra och jag hade gott om krafter kvar efter avslutat pass. Vi får hoppas att det fortsätter att vara varmt nu för om det fryser nu kommer det inte bli roligt att ge sig ut, idag var det ändå ganska bra fäste även om det var blött. Jag kan meddela att även om många skor var vita i början på dagen så hade i alla fall färgen på mina skor ändrats när jag kom hem.

24k @5:27

5 kommentarer:

Sofie RW sa...

Gummistövellöpning med broddar skulle inte ha varit någon dumm idé idag; ett rejält långpass fick ni till i alla fall - snyggt!

Gissar att du var i den gruppen jag mötte lite längre uppåt mot vikingline-båten (på det fotot på vattenpölen där); skyllde på er när jag var tvungen att stå och vila ett tag :)

Miranda sa...

Härlig vattenlöpning :) Hela vårt gäng plaskade i en stor pöl igår då vi trodde det var is och inte en sjö!

Staffan sa...

Bra sprunget men ännu mera impad blev jag när jag såg på Jogg.se hur många km du fick ihop i februari, jag har ännu ingen månad med 200km reggad!

Nu har jag orkat svamla lite mera på blogggen.

Espen sa...

Hei Tobias!
Så ivertfall ut som du fikk et bra långpass! Du får køpe noen vantette sko. Jeg har et par MIZUNO CABRAKAN som jeg bruker i slaps da den er vanntett :)

Tobias sa...

Sofie: Perfekt att ha något att skylla på så man får vila :-)

Miranda: Verkar som att alla vattenpölar är på väg att bli is igen...så till helgen behöver ni nog inte göra om samma misstag ;-)

Staffan: Jag är själv rätt nöjd med mängden i februari men mest nöjd är jag med att känslan har kommit tillbaka. :-D

Espen: Jag ska bara kolla med min sambo om hon tycker det är ok att jag köper ett par löparskor till...."NEJ!" Hm..jag får kanske hålla mig till de jag har då...