onsdag 3 februari 2010

Jämn snö eller snö jämt?

Kände att det skulle blir riktigt kul att ge mig ut och springa idag. Trots snöfall och rejält med nyfallen snö på trottoarer och vägar. Eller kanske just därför. När det är vinter med snö och modd så tycker jag nog ändå att det är som roligast att springa när det är rejält med snö, då slipper man den lösa modden och det känns lite mer som ett äventyr att ge sig ut på träningspassen. Som att man inte riktigt vet vad som väntar.
Snöfall ute på Djurgården
Idag kändes det bra i kroppen fram till 4 km. Efter 3,5 km kom jag förresten ikapp en man som också var ute och trotsade vädret. Vi pratade lite skor, dubbar och maxigrip innan han vek av vid min 4 km markering. Efter 4 km blev underlaget sämre, det var fortfarande lika mycket snö men under snön var nu underlaget ganska ojämnt. Direkt känns det i knät, speciellt känns det som att det påverkar knät om jag ökar farten lite. Alltså, ingen fartökning utan lugnt och behagligt istället. 
Idag blev jag mer blöt än snöig.
Nu är ju snarare frågan, hur länge ska vi ha snö den här vintern egentligen? Jag som normalt inte springer på löpband och inte ens är medlem på något gym börjar faktiskt fundera på olika löpbandsalternativ.

11k @5:56