fredag 12 februari 2010

November igen

Mitt sista träningspass jag sprang innan jag fick influensan i början på november var första varvet på Stockholm Marathon sträckningen för 2010, ca 16,6 kilometer. Idag sprang jag samma runda igen för att se hur formen är jämfört med då. Och jag vågar nog påstå att jag nu är tillbaka i samma form.
Bild mot Söder Mälarstrand tagen från Norr Mälarstrand
Även om det givetvis inte är helt jämförbart bland annat då det nu är halt och en del snö och is ute så ger siffrorna i alla fall en ungefärlig bild. Och även om det var snö och is nu så var nog vädret i övrigt rätt likt. I november sprang jag rundan på 5:09/km med en snittpuls på 150. Idag sprang jag på 5:12/km med en snittpuls på 152. Känslan i kroppen börjar också komma tillbaka och trots att knät inte är helt bra så tycker jag det är riktigt kul att springa! Och även om jag kanske saknar uthålligheten i högre farter så finns det i alla fall hela tiden en växel till att lägga i.
Den beryktade Västerbron i vintermörker
Skönt att få träningspasset avklarat. Planerna på vattenlöpning igår fick ställas in då en sjuk son gjorde att tiden rann iväg och poolen hann stänga. Ändrade direkt planen till vanlig löpning men när jag insåg att klockan skulle hinna bli över 21:30 innan jag kom ut så valde jag helt enkelt att ställa in träningpasset. Speciellt eftersom jag hade en liten förhoppning om att få till två träningspass idag. Ett lunchpass på löpband tillsammans med kollega och en runda utomhus efter jobbet. Tyvärr blev även lunchpasset inställt så med två inställda pass i rad var det skönt att få kvällens runda avklarad.  Om tid finns blir det vattenlöpning imorgon.

16,5k @5:12