söndag 14 februari 2010

TSM - Lätt, som det borde vara

Idag var det TSM-dags igen. Efter fredagens sköna runda började jag fundera på om jag skulle prova på att springa med 3:15-gruppen igen. Men gårdagens snöande och den modd som kom med det fick mig på andra tankar. Jag vill inte riskera mitt knä, bättre att ta det lugnt och säkert. Så precis som förra veckan sprang jag idag med 3:45-gruppen.
TSM 3:45 passerar Kungsträdgården. Taget med en blöt mobilkamera. 
Och äntligen, trots modd, kändes det lätt. Rundan bestod av 18 km lugn distanslöpning med fartökning i 10 minuter efter en timmes löpning. Känslan var lätt och pulsen var mestadels ganska låg. Idag kändes passet så som jag hade hoppats att det skulle kännas att springa med 3:45-gruppen redan i november. Nästa vecka går jag nog upp en grupp, eller två. Vi får se hur underlaget ser ut.

Eftersom TSM 3:45 "bara" sprang 18 km  idag passade jag på att lägga till 2,5 kilometer innehållande ros-inköp och semmel-inköp. Jag menar, har man nu sprungit 18 km kan man ju lika gärna springa två till så att man kommer över två mil.
Semlor ska ätas med mjölk
Att sedan stretcha lite när man kommer hem, ta en varm dusch och sedan sätta sig och äta en semla är känsla. En fantastiskt skön känsla!

20,5k @5:48

7 kommentarer:

Miranda sa...

Jag är precis likadan! Mina pass slutar aldrig på 14km (för då måste man springa 1km till) eller 17-18km, för då ska man upp till 20.

Men tänk så många extra kilometrar man fått i benen av dessa löparticks:D

Bra jobbat förresten!

Petra sa...

Hur snabbt är tempot i 3.15-gruppen? Och hur stora är grupperna på ett ungefär? Man är liksom rädd att försvinna i mängden :)

Tobias sa...

Ja, fast jag är bara sådan om jag bestämt mig för att springa en viss sträcka. Om jag tex bestämt mig för att springa 15 km och kommer upp i 18-19 så behöver jag inte lägga till så jag kommer över 20... :-)

Grupperna är väl runt 50 personer skulle jag tro, så de är ganska stora men det funkar helt ok tycker jag.
I 3:15-gruppen ska de lugna distanspassen ligga runt 5:00/km, 3:30-gruppen ska ligga runt 5:20/km och 3:45-gruppen på 5:40/km. Det som jag tycker är lite märkligt är att man håller i princip dessa farter även nu när det är is och snömodd ute...vilket, i alla fall för mig lägger på säkert 20 sekunder per kilometer. Men det verkar ju som de flesta inte har något problem med det, så det är väl bara jag som störs av snön... ;-)

Anonym sa...

TSM är ena "suckers" för tempo. Har Sz angett 5-tempo, så springer man 5-tempo. Om det så är halvmeterdjup drivsnö...
Och vem fasen vågar protestera, medlöparna kan ju tro att man är vek...

Tobias sa...

Ha ha, ja det är väl så det är. Tur att jag i alla fall har tänkt att springa i en sådan grupp att det finns grupper jag kan byta ner mig till... ;-)

Jossan sa...

Jag hoppas att snön och kylan försvinner snart så jag kan komma med på TSM träningarna igen.

Tobias sa...

Även om jag springer med TSM nu också så hoppas jag också att snön försvinner snart.

Det skulle nog mitt knä må bättre av om inte annat...