tisdag 16 februari 2010

Vila tisdagen

Idag är det den vita tisdagen a.k.a fettisdagen. Jag väljer istället att kalla den för vila tisdagen. Idag, för första gången på länge, tänkte jag nämligen vila från träning helt frivilligt. Vad jag menar är alltså att kroppen är hel, jag känner inte av något knä eller andra skador och jag skulle kunna/orka träna idag. Jag behöver inte heller vila för att jag ska förbereda mig för något lopp eller någon annan utmaning. Jag kan alltså helt själv fritt välja att låta kroppen återhämta sig ordentligt genom vila och semmelätning.

Det känns väldigt skönt att själv få välja att jag ska vila. De senaste månaderna har jag mera kört en form av påtvingad vila eftersom kroppen inte har klarat mer träning. Har det inte varit knät som satt stopp så har det varit förkylning eller andra otyg. Det har ju givetvis gjort att jag hela tiden fått ordentligt med träningsvila men det är ju inte så jag vill ha det. Jag vill själv kunna välja mina vilodagar!

Jag hoppas genom att jag väljer en vilodag idag att jag ska kunna fortsätta att ha det så bra hela våren, att jag själv får välja mina vilodagar!