onsdag 10 februari 2010

Jag har hittat tvåan

Jag har ganska länge sprungit på ettans växel. Idag hittade jag äntligen ytterligare en växel. Någonstans där långt inne i kroppen finns den. Farten.

Trots att jag fick håll relativt tidigt, det var nog maten precis innan passet som bidrog till det, så lyckades jag hålla farten uppe hyfsat. Hade några kilometrar som låg på 4:30 men totalt så hamnade jag på en snittfart på 4:48. Det var länge sedan jag hade en snittfart under 5 minuter per kilometer på en runda över 10 km.

Skönt för självförtroendet om inte annat. Att veta att farten finns där någonstans, det gäller bara att få till lite mer träning så jag orkar plocka fram den.
Nya jackan
Kanske berodde farten på att jag fick springa i min nya jacka? Efter en runda är jag riktigt nöjd med jackan men jag hade aldrig betalat ordinare pris för den, då finns det bättre jackor. Men jag tyckte inte att den fasta luvan störde mig speciellt. Dock var ventilationen inte jättebra när alla dragkedjor var stängda, man ska nog öppna dragkedjorna under armarna för att få bra ventilation. Återkommer med mera känslor kring jackan när jag sprungit lite mer i den.

Nya skorna får dock vänta tills barmarken kommer innan de får prova på en tur utomhus.

13k @4:48