onsdag 10 februari 2010

Jag har hittat tvåan

Jag har ganska länge sprungit på ettans växel. Idag hittade jag äntligen ytterligare en växel. Någonstans där långt inne i kroppen finns den. Farten.

Trots att jag fick håll relativt tidigt, det var nog maten precis innan passet som bidrog till det, så lyckades jag hålla farten uppe hyfsat. Hade några kilometrar som låg på 4:30 men totalt så hamnade jag på en snittfart på 4:48. Det var länge sedan jag hade en snittfart under 5 minuter per kilometer på en runda över 10 km.

Skönt för självförtroendet om inte annat. Att veta att farten finns där någonstans, det gäller bara att få till lite mer träning så jag orkar plocka fram den.
Nya jackan
Kanske berodde farten på att jag fick springa i min nya jacka? Efter en runda är jag riktigt nöjd med jackan men jag hade aldrig betalat ordinare pris för den, då finns det bättre jackor. Men jag tyckte inte att den fasta luvan störde mig speciellt. Dock var ventilationen inte jättebra när alla dragkedjor var stängda, man ska nog öppna dragkedjorna under armarna för att få bra ventilation. Återkommer med mera känslor kring jackan när jag sprungit lite mer i den.

Nya skorna får dock vänta tills barmarken kommer innan de får prova på en tur utomhus.

13k @4:48

7 kommentarer:

Nix sa...

Jepp - då möttes vi.
Jag kommer ihåg den röda jackan, du såg snabb ut!
Jag hade gul jacka och så ut som en flygande köttbulle... Men det gick i alla fall rätt fort ;)

Nix sa...

Strax efter att du passerat under broarna, där gångvägen gör en svag böj, nedanför tekniska nämndehuset.

Jepp, jag har detaljstuderat din Garmin Connect ;)

Tobias sa...

Aha, då vet jag exakt. Jag reagerade på den lysande jackan och att du håll riktigt bra tempo. Kändes lite jobbigt att se någon som sprang fortare än vad jag gjorde ;-)

Men jag kände inte igen dig, trots att jag följer maxochnisse.se ganska flitigt.

Sofie RW sa...

Så nu har du gått från snabb till snabbare. När är växeln snabbast inplanerad; tidig juni kanske?

Tobias sa...

Ja vi får väl se.

Fast jag räknar nog bara med att bli ytterligare lite snabbare...förhoppningsvis har jag ytterligare några år på mig att bli snabbast...innan det börjar bära utför igen... ;-)

Staffan sa...

Heja heja, gasa mjukt nu, frikoppla så ska du se att du snart hittar trean också!

Såg på Jogg.se att du varit ute och plogat 16km idag (direkt efter jobbet?) - bra jobbat i vilket fall!! Hur är första mara-varvet, nu, vad händer mellan slutet på Valhallavägen och Strandvägen, går det bara nerför där? JAg körde löpband i morse, har haft lite ont i halsen ett par dagar och har bara kört lugnt, men kunde inte låta blir att dra på lite sista km i alla fall...

Tobias sa...

Ja, jag känner att trean finns där men jag har inte ork att lägga i den några längre sträckor ännu.

Hann hem och byta om innan jag stack iväg. Nya varvet blir riktigt bra tror jag. Jag har skrivit om det här http://blog.noll.se/2009/10/1a-varvet.html

Det går svagt uppför från Vallhallavägen i kanske 2-300 meter innan det går ganska brant utför och sedan är du på Strandvägen.

Du har ju fått till riktigt bra träning sista veckorna så det är nog bara bra för kroppen att lugna ner ibland. Så känn ingen stress för att du har lite halsont.