söndag 21 februari 2010

TSM - En härlig vinterdag

Har sedan i fredags varit lite osäker på om skulle kunna springa med TSM idag. Har varit lite orolig att en infektion är på gång, speciellt efter passet i fredags som jag kände mig riktigt seg efter. Inte somnade jag speciellt tidigt igår heller, OS ställde till det lite. Var grymt upp i varv och det dröjde ett tag innan jag kunde gå och lägga mig. Men när jag vaknade till en fantastisk vinterdag med strålande sol och kroppen kändes ganska pigg var valet lätt, klart jag skulle springa med TSM.

Efter varje TSM-pass de senaste veckorna har jag hela tiden pratat om att byta grupp till veckan efter, antingen till en snabbare eller ibland till en långsammare. Men det är mycket prat, inte så mycket som händer. Så även idag sprang jag med 3:45-gruppen. Ett givet val eftersom Anders Szalkai också valde att springa med 3:45-gruppen idag.

Även idag kändes det väldigt bra och det var ju en fantastiskt härlig vinterdag att springa runt ute på Djurgården. Vid några få tillfällen när vinden kom rakt i ansiktet kände jag väl att jag längtade in till värmen annars njöt jag i stora drag av vinterlöpningen idag.
Idolbild: Ryggen på Szalkai i blå jacka och 2&2-väst mitt i bilden. 
Trots min nyfunna sportdryck som jag använt de senaste långpassen nu i vinter så var den nästan is i vattenflaskorna på slutet. Jag använder mig numera av te, varmt te, i vattenflaskorna. Varmt te med lite honung i, riktigt gott att dricka när det är kallt ute.

När TSM var tillbaka vid Stadion efter 22 km valde jag att springa några kilometer till med fartökning innan jag avslutade passet, tyvärr lyckades jag strula lite med vattenflaskorna just då och fick stanna och plocka upp totalt tre stycken inom loppet av en minut så farten blev kanske inte så mycket högre, men ansträngningen blev i alla fall högre och pulsen gick upp. Annars låg jag idag nästan hela rundan i mitt lågpulsområde runt 140 slag per minut, totalt blev det 25 km med en snittpuls på 142.

Trots ett riktigt skönt pass kan jag erkänna att jag är ganska stel och öm i en del muskler. Styrketräning igår och långpass idag sätter tydligen sina spår.

25k @5:40 %142