torsdag 18 februari 2010

Fantastiskt roligt

Igår var det dags för träning igen efter vilan i tisdags. Snöandet gjorde mig mindre sugen på att ge mig ut och halka omkring och när jag nu har tillgång till både bassäng och löpband var valet ganska lätt. Men nu får det här snöandet ta och sluta, det ska ju bli vår snart!

Jag längtar tills man får beträda gräset igen...
Igår var även en väldigt speciell dag eftersom jag faktiskt tränade på morgonen. Morgontrött som jag är blev det dock inte mycket gjort. Sex mycket lugna kilometrar på löpbandet var det enda min kropp och hjärna klarade av så tidigt. Sedan kändes det heller inte som om jag hade tränat, det var som om jag helt glömt bort det där morgontidiga kilometrarna.

Alltså fick det bli lite löpband på kvällen också. Då kändes det betydligt bättre i kroppen. Efter två lugna uppvärmingskilometrar i 5-tempo ökade jag farten till 4:17/km. Löpband är ju inte speciellt kul att springa på så det jag roade mig med medan jag sprang var att fundera ut vad jag skulle höja eller sänka farten till vid nästa kilometerpassering. Fantastiskt rolig blir den vetskapen eftersom jag höll 4:17/km fram till sjukilometerspasseringen innan jag lugnade ner och körde nerjogg de sista tre kilometrarna i 5-tempo på nytt.

Nästa löppass måste bli utomhus, oavsett snö!

6k @6:00 + 10k @4:40

4 kommentarer:

Jossan sa...

Visst är det trist med löpband, men ack så praktiskt och bekvämt när det ligger 20 cm snömodd ute på vägarna..

Tobias sa...

Helt sant. Men jag hade nog dött om jag skulle springa på löpband hela vintern. Att kunna variera lite är dock perfekt!

Staffan sa...

Riktigt bra tempo och inga känningar av knät? Sist jag sprang på bandet upptäckte jag faktiskt att steget blev lite bättre när jag höjde farten lite, till omkring 4:20

Tobias sa...

Blir lite stel i knät, framförallt baksida. Oftast efter hårda pass men inte alltid. Känns dock som att stretch hjälper rätt bra mot det. Så knät känns ändå som att det nästan är bra nu.

Ja, jag håller med, jag får ett betydligt mer effektivt steg när farten ligger runt 4:30 eller lite under därför är det rätt skönt att köra några pass på löpband nu när det är snöigt :-)