onsdag 24 februari 2010

Ingen mera snödust idag

Efter två dagars träningsvila där en var planerad och en oplanerad blev det träning idag igen. Den oplanerade träningsvilan igår skyller jag på norrmännen. Flyg från Gardemoen har ju en tendens att komma iväg senare än planerat. Men efter dagens stafett kan jag leva med det.

Efter två vilodagar kändes kroppen väldigt pigg vilket gjorde mig sugen på att köra någon form av tempopass vilket var väldigt länge sedan jag körde. Efter att ha ägnat totalt 2 timmar av dagens timmar till att försöka skotta fram bilen var jag inte jättesugen på att ta en ny dust med snön så jag valde löpbandet istället.

Fördelen med inomhuslöpning just nu är ju också att man minimerar risken att få en istapp i huvudet.

Tanken var att köra 10 kilometer i ganska högt tempo och med lite ökande fart för varje kilometer.  Började första kilometern lugnt på 5:00 för att sedan öka farten något för varje kilometer. Bäst kändes det helt klart i kroppen när jag låg runt 4:20-tempo. När jag efter 8 kilometer tryckte upp farten till 4:00/km började det kännas riktigt segt. Började nästan direkt tappa rytmen och magen kändes som den tog upp en väldigt stor del av kroppen. Vid passering av 9 kilometer kände jag att det skulle bli tufft att öka ytterligare så jag valde att ligga kvar på 4:00-tempo men efter ytterligare 500 meter sa magen att det inte var läge att springa längre. Jag valde att kliva av lite i förtid men är ändå nöjd med passet.  Skönt att ha genomfört ett träningspass i lite högre fart. Det kommer behövas lite mer sådant nu när våren förhoppningsvis snart börjar närma sig om jag ska hitta farten till Stockholm Marathon.

9,5k @4:25 %164