lördag 6 februari 2010

Vattenlöpning

Jag har bestämt mig. Jag kommer försöka kombinera min vanliga löpning nu under våren med vattenlöpning. Eftersom jag har svårt att komma upp i den mängd träning jag vill då knät inte riktigt vill springa lika mycket som jag vill så blir det vattenlöpning som alternativ träning.

Idag var första passet. 40 minuter vattenlöpning med lite olika intensitet, lite fartlek liknande. Ganska långtråkigt för att vara ärlig. Jag springer normalt aldrig med musik men vid den här typen av träning hade det nog underlättat. Helt ensam i bassängen och bara springa runt runt, tiden går långsamt kan jag meddela. Men det känns väldigt effektivt, 40 minuter gjorde att jag var helt slut i benen när jag klev upp ur vattnet. En ganska märklig känsla eftersom jag inte alls kände hur trött jag var i benen så länge jag var i vattnet.

Efter vattenlöpningen körde jag lite benstyrka och avslutade med 20 minuter på löpbandet bara för att känna på lite vanlig löpning. Svårt att välja vilket som är tråkigast men det blir nog löpbandet eftersom vattenlöpningen ändå har lite av nyhetens behag över sig just nu. Tråkigt eller inte, bra träning blir det i alla fall. Förhoppningen är att kunna köra vattenlöpning 1-2 gånger och vanlig löpning 3-4 gånger i veckan så länge knät inte tillåter mer vanlig löpning.

Vattenlöpning 40 min + 4k löpband @4:59