tisdag 9 februari 2010

Tour-96

Jag har uppdaterat min Stockholm Marathon anmälan med klubbtillhörighet, vilket jag glömde bort i stressen när jag anmälde mig vid nummerlappsutdelningen förra året.

När jag var inne och kollade på stockholmmarathon.se för att se om uppdatering gått igenom såg jag som vanligt de två lopp som jag varit anmäld till men inte gått i mål på. De ligger där som en nagel i ögat. 2006 stod jag faktiskt på startlinjen men då jag exakt en vecka tidigare kommit hem magsjuk från Thailand så var jag kanske lite överoptimistisk när jag trodde att jag skulle ta mig runt maran. Efter att ha sprungit några 100 meter kom ett magknip som sedan aldrig släppte. Eftersom jag hade överdragskläder på Stadion tyckte jag det var onödigt att bryta för långt bort så jag tvingade mig runt ett varv innan jag dubbelvikt klev av efter 2 mil. Revanchsugen anmälde jag mig snabbt till året efter men efter att ha blivit pappa ett halvår innan starten blev träningen nästintill obefintlig och jag var inte ens på plats när starten gick.

Det spännande jag såg den här gången var en anmälan som jag tydligen gjort men helt förträngt och som inte legat där tidigare. Jag har tydligen anmält mig till 1996 års upplaga av Stockholm Marathon och då angett Förening/Ort Tour-96. Jag har inget som helst minne av detta. Först var jag helt säker på att det var fel, att någon annans anmälan hamnat på mig. Men när jag tänkt i några minuter insåg jag att det är min anmälan. Namnet Tour-96 baserade sig på en alpresa som utspelade sig främst i Österrikiska alperna under 6 veckor det nämda året. Uppenbarligen hade jag tänkt att springa Stockholm Marathon en månad senare efter hemkomsten i början på maj. Vad jag minns föregicks ingen löpträning överhuvudtaget under denna alpvistelse utan endast skidåkning, utför. Det närmaste träning jag kom var väl knäböj på telemarksskidorna. Jag har alltså full förståelse för att jag tydligen inte tog mig i mål detta år heller. Eftersom jag inte ens har minsta minne av det här stod jag nog inte ens på startlinjen utan hade nog förträngt anmälan långt innan starten gick.
På väg utför i S:t Anton 1996
Helt plötsligt blir alltså årets lopp ännu viktigare. Det handlar om att vinna eller förlora. Nu är det ”olidligt spännande” och helt lika med 3 anmälningar utan målgång (DNF) och 3 målgångar. Årets lopp blir den sjunde anmälan där frågan är om målgångarna ska ta ledningen med 4-3 eller om DNF ska lyckas ta ytterligare en bortaseger. I år är det alltså inte bara tiden som är viktig, det är minst lika viktigt att inte gå i väggen och bryta. Jag måste ta mig i mål i år!