fredag 5 februari 2010

Backintervaller

Kunde inte hålla mig. Var tvungen att testa iläggen. Svårt att känna på en runda vad det verkliga skillnaden är, om jag nu någonsin kommer känna det. Men gick från att kännas rätt obekvämt i början till helt ok på slutet. Kan nog påstå att de nya sulorna är betydligt varmare än de som normalt finns i skorna. Vi får se hur det fungerar i sommar.
Kaknästornet
Tänkte köra ett lugnt pass på 6-7 km för att inte belasta knät för mycket och för att bara springa in sulorna. Efter 3,5 km ändrade jag mig och körde istället improviserade backintervaller. Egentligen i en backe som jag inte tycker passar speciellt bra för intervaller, den är något för kort och ojämn i sin lutning men den fick duga idag.

Det blev 6 repetitioner om ca 150 meter på någonstans runt 4:50/km tid med fokus på tekniken. Kändes riktigt bra, varför var det så länge sedan jag körde backe? Det blir snart igen!
Backen vid Lido
Den biten jag sprang idag var ganska jämn och fin snömässigt. Annars var det väldigt isigt ute idag men fortsätter det att vara mellan nollan och plusgrader ute så finns det nog snart gott om barmark att springa på.  Det ser jag fram emot!

Tankarna kring att börja springa på löpband har nu mera gått över till tankar om vattenlöpning. Det skulle ju om inte annat vara en riktigt bra och skonsam återhämtnings/rehabträning.

8,5k @5:45