måndag 15 februari 2010

Det blev inte 10

Idag hade jag egentligen tänkt mig lite vattenlöpning. Men eftersom det var en del spännande sport på tv när bassängen var tillgänglig så fick det bli ändrade planer. Så trots långpass igår så körde jag lite löpband idag. Kändes dock helt ok i knät, annars hade jag ju inte sprungit.

Började med lite uppvärmning på cykel för att få igång benen. Sedan klev jag på löpbandet med planen på någon form av intervaller. Började lite långsammare första kilometern sedan drog jag upp farten till 3:45/km med tanken att hålla det i just en kilometer. Kände mig riktigt seg efter bara en repetition och insåg att det kommer aldrig hålla till fler intervaller. Detta plus att jag tycker det är jobbigt att köra intervaller på löpband då det tar lite för lång tid att höja och sänka farten gjorde att jag beslutade mig för att köra lite mer snabbdistans/fartlek upp till fem kilometer. Sluttiden på fem kilometer hamnade på 21:26.

Riktigt trött valde jag att kliva av bandet i 5 minuter och stretcha ordentligt innan jag avslutade med fyra kilometer lugn distanslöpning, Först hade jag bara tänkt att springa 2 km nerjogg men plötsligt var jag på 3 kilometer så då tänkte jag att jag lika gärna kunde köra 10, men när jag så nådde fyra kilometer slog löpbandstristessen till med full kraft och jag tryckte snabbt på stoppknappen och klev av.

Ganska stor skillnad mot i lördags då jag med en väldigt lätt känsla började träningspasset med 5 km snabbdistans på 20:26 för att sedan avsluta med 60 minuter vattenlöpning. Det märks stor skillnad på farten när man är pigg i benen.

Det blev ändå ett skönt pass med hög konditionskänsla men inte allt för tufft för benen.

9k @4:39