lördag 27 februari 2010

Premiärmilstest

En månad kvar till Premiärmilen. Hög tid att testa banan med andra ord. Jag sammanstrålade med löparkompis Mats vid Roslagstull innan vi gemensamt joggade ut till starten för Premiärmilen. Rundan jag sprang igår gjorde att jag hade lite förhoppningar om att det skulle vara ganska bra underlag att springa på även idag. De förhoppningarna försvann ganska snabbt.
Upploppsrakan på Premiärmilen
Den  korta versionen är att det hade gått minst lika bra att åka skidor hela Premiärmilsrundan. Vi såg asfalt vid några tillfällen men mest såg vi snö, snö, snö och så lite modd. Tanken var att börja med att springa första varvet lite långsammare för att vara säkra på att vi hittade rätt innan vi ökade farten lite på andra varvet. Det gick väl sådär. Vi hittade nämligen inte rätt. Första varvet blev därför en dryg kilometer längre än vad det skulle ha varit men det var inte lätt att hitta rätt bland alla snöstigar.
Lägg märke till skidspåret, det följde nästan hela rundan
Andra varvet hittade vi i alla fall rätt men det där med att öka farten är inte det lättaste när man springer på smala snöstigar där minsta felsteg gör att man sjunker ner i snöhål med snö långt upp på vaderna. Blött var det också. Blötare lär det bli när all snö smälter. Tror nog man får räkna med att det kommer vara riktigt blött när loppet går. Tvivlar starkt på att det hinner torka upp efter att all snö har smält, om den ens hinner smälta vill säga.

Efter en premiärmilstest som blev 11 kilometer istället för 10 avslutade vi med att springa in till stan igen. Förhoppningsvis hinner vi med att testa banan ytterligare någon gång innan loppet, ska bli spännande att se hur snömängderna utefter banan utvecklar sig.

11k @4:58 + Upp/Nerjogg 8,5k @5:25 www.traningskompisen.se