lördag 6 februari 2010

Lättpåverkad

Ja, jag gillar att köpa nya löparprylar! Är det då så konstigt att man blir lättpåverkad när det har varit riktigt vinter för första gången på flera år och det varnas för snöstorm mer eller mindre varje dag?

Klart jag behöver en ny riktigt bra löparjacka! Vad passar bättre än den som precis fått bäst i test i senaste nummret av Aktiv Träning?

Av de löparkläder jag köpt hittills uppskattar jag mina dyrare plagg betydligt mer än de billigare. De billigare uppfyller oftast samma funktion men känslan i de dyrare plaggen är oftare en annan. Men den här jackan tyckte jag kändes något (jävligt) dyr så därför började jag leta lite var jag kunde tänkas hitta den lite billigare. I USA hittade jag 2009 års modell på rea, då var det ju bara att slå till. Men om man handlar från USA tillkommer frakt, alltså måste man köpa fler saker så man kan slå ut frakten på alla saker man köpt (givetvis tillkommer tull och moms också men det tillkommer oavsett hur mycket man köper).

Alltså fick det bli ett par nya skor också. Hade inte det minsta svårt att välja vad jag skulle köpa eftersom Nike LunarElite+ precis släppts, ja möjligen svårt att välja färg då. Efter att ha tittat ut genom fönstret en sista gång kastade jag med ett par löparhandskar också. Mina stickade HM-vantar fungerar bra men sonen råkar få med dem till dagis ibland och då är det kallt att springa.

Nu är det bara att försöka vänta tålmodigt på att leveransen ska flygas över Atlanten.

5 kommentarer:

Staffan sa...

North Face gör riktigt riktigt bra grejer. Du kommer säkert bli kanon-nöjd med den här jackan. Spännande också med Lunarelite. Har bara sett den gröna - skitssnygg men överraskande tung tyckte jag, 275g?

Tobias sa...

Ja jag hoppas jag blir nöjd. Tycker också det ska bli spännande med LunarElite. De hade en helvit, en vit/röd och den vit/gröna att välja på i USA, jag som gillar färg kunde inte välja något annat än den gröna även om det är den som kommer bli standard färg i Sverige också.

Om den är tung beror ju på vad man jämför med. Den ersätter ju Zoom Elite och den vägde ju 318 gr, då får man väl säga att 275 är betydligt lättare... ;-)

Miranda sa...

Ojoj det var ju ett otroligt pris, nästan så det gjorde ont i mig när jag såg det. Hoppas du fick en bra mycket bättre deal ;D

Tobias sa...

Ja reapriset låg på 69 dollar, vilket ju känns mer rimligt att lägga på en jacka. Fast sen tillkommer ju frakt, tull och moms så den hamnar ungefär på 850 kronor om jag delar frakten med hälften på jackan och hälften på skorna.

Fortfarande mycket pengar att lägga på en löparjacka men betydligt billigare än att köpa den i Sverige. Förhoppningsvis håller den länge ;-)

Staffan sa...

Jovisst 275g är ju inte mycket om man jämför med många andra dojjor, jag blev bara lite överraskad av webb-tv-inslaget på RW eftersom jag fick intrycket att de ville marknadsföra den som en Racer, men det är klart en Racersko för massorna, den ligger säkert bra i vikt. Ska bli spännande att få läsa ett utlåtande så länge, speciellt om den där speciella sulan för att motverka pronation.