måndag 22 februari 2010

Vad har du i vattenflaskan?

Det här med dryck säger alla att det är viktigt att ha med sig när man springer långt. Frågan är ju vad man ska ha i vattenflaskan. Vatten föreslår ju de flesta. Och det är säkert ett mycket bra alternativ, i många fall det bästa men jag vill gärna ha något annat än bara vatten med mig.

Jag har provat olika sportdrycker, lite olika saft sorter, Oboy, och Nyponsoppa. Nu har jag dock hittat en ny favorit. Te! Jag är en ganska stor tedrickare i vanliga livet, det blir några koppar per dag, kanske för att jag inte dricker kaffe. Men jag har tidigare aldrig druckit te när jag varit fysiskt aktiv.

Jag kommer väldigt väl ihåg när jag var nere i Alperna och gick uppför ett berg tillsammans med en bergsguide för att sedan åka utför i orörd snö. Vi gick med stighudar uppför och höll på i ca 5 timmar innan vi hade nått toppen. Vid flera tillfällen på vägen uppför stannade vi för kortare pauser och den österrikiska bergsguiden tog varje gång fram en termos med varmt te som han själv drack av och givetvis bjöd mig på. Jag tackade nej varje gång och hade svårt att förstå hur man kunde dricka varmt te när man var dödstrött av ansträngning. Nu var det väl bara jag som var dödstrött för honom var det väl mera en söndagspromenad så det kanske förklarar en del av det olika synsättet men själv höll jag mig till vatten den gången.

Nu ser jag dock helt annorlunda på det och njuter verkligen av att öppna en av mina vattenflaskor och låta några klunkar varmt te rinna ner i halsen. Om det sedan beror på att mina långpass numera känns som en söndagspromenad är väl tveksamt men det är ju målet i alla fall.

Vad har du själv i vattenflaskorna?