måndag 28 december 2009

Maxigrip

Det är tö i stockholm idag. Plus 2-3 grader. Livsfarligt att röra sig ute, istappar och taksnö faller likt bomber till marken runt omkring när jag går på trottoaren.

Redan igår såg jag på vädret att plusgraderna idag skulle bytas ut mot en riktigt köldknäpp imorgon och även hålla i sig resten av veckan. Tö följt av kyla innebär is på gatorna. Jag har inga skor som fungerar att springa på is med, än.

Ok då gäller det att fixa det, snabbt. Vill ju inte att veckans träning ska bli lidande av att mina skor inte passar för väglaget. Funderade en kort sekund på att springa iväg och köpa någon form av halkskydd att sätta på skorna. Icebug och liknande redan dubbförsedda skor har jag hittills ratat då de oftast verkar vara ganska tunga pjäser.Tillslut föll valet på att försöka fixa riktiga dubbar i ett par av mina befintliga skor. Hittade Maxigrip på nätet som egentligen är framtaget för att dubba traktordäck och liknande med men det finns en variant som ska passa vanliga skor också. Fördelen jämfört med redan dubbförsedda skor är ju att jag kan fortsätta använda mina favoritskor. Man ska även kunna ta ur dubben igen om flytta dem till andra skor om man skulle vilja det.Ska bli spännande att se hur det fungerar! Gjorde beställningen i morse och har blivit lovad leverans redan innan nyår. Återkommer så fort jag fått dem med ett inlägg om montering och test av hur bra det sedan fungerar.

Annars är jag lite seg i benen idag efter gårdagens pass. Idag blir det helt enkelt vila från löpningen. Kanske lite coreövningar istället.

4 kommentarer:

Espen sa...

Jeg er også spent på om MAXIGrip FUNGERER bra eller ikke !

DU får holde oss oppdatert!
Godt å se du er tilbake i regelmessig stil nå! Ser dere har det en del varmere i stockholmn enn oslo. Det skal bli -20 de nærmeste dagene her.. BRRRRRRRRRRRRRRRRRRR...

Tobias sa...

Jag lovar att meddela hur MaxiGrip fungerar. Så du vet om du ska köpa eller inte ;-)

Vi har nog haft det lite varmare här men nu ska vi få kallt oxå. Imorgon ska det närma sig -15*C säger de som vet.

Petra sa...

Mina Asics Gel Arctic kändes aningen för tunga under söndagens långpass, så nu har jag köpt halkskydd (broddar) som jag ska testa. Får se hur det går...

MisterBlister sa...

Jag sprang i -16 med mina Maxigrip i dag, den varianten som rekommenderas till skor. Is är rätt hård vid -16, så det bet inte riktigt perfekt på blankisen. Men tillräckligt bra för att kännas tryggt, åtminstone.
Andra dubbar känns hemska på torr asfalt, men Maxigrip besvärar mig inte där.