tisdag 29 december 2009

Odubbat

Idag var det mycket riktigt kallt. Inte några minus 15 men i alla fall en 6-7 minus och det räcker ju för att det ska frysa. Fullt med is på gatorna kan man väl sammanfatta förutsättningarna med.

Is på gatorna men ingen is i djurgårdskanalen, än. I Djurgårdsbrunnsviken var det dock is. 
 
Då mina maxigripdubbar inte kommit ännu tänkte jag ju att vad passar inte bättre än att springa en runda med helt vanliga skor för att kunna jämför det med när jag väl dubbat ett par av mina skor!

Valde mina Nike Structure som ändå har ganska grov sula för att vara vanliga skor, lite hjälp måste jag ju ändå ha mot isen. Det var dock inte lika farligt halt som jag trodde det skulle vara. Försökte springa med korta lätta steg för att inte halka på isen och givetvis försökte jag springa där det så ut att vara bäst fäste. Klarade mig ganska bra och lyckades ta mig runt nästan helt utan incidenter. Trampade lite snett en gång men det berodde knappast på halkan, snarare på att jag inte tittade var jag satte fötterna just då.


Annars är det väl den stora skillnaden att springa när det är halt att man aldrig kan slappna av och få in ett bra flyt i löpningen. Jag känner mig hela tiden lite spänd och vågar inte riktigt trycka på utan springer mera som om jag har okokta ägg under fötterna. Förhoppningsvis kan jag slappna av lite mera och få in flytet när jag fått i dubb i skorna!

11k @ 5:22

4 kommentarer:

Espen sa...

Fine bilder Tobias!
Nå gleder vi oss til våren og sommeren uten is/snø! Hvis det er noe trøst var det minus 17 da jeg løp race i dag :)

Tobias sa...

Ja, även om jag tycker det är skönare att springa nu på vintern än när det är mörkt kallt och svart på hösten så börjar jag faktiskt se fram mot våren och löpning med lite mindre kläder på mig...

Minus 17 har vi inte behövt möta här i Stockholm ännu men det kanske kommer.

Petra sa...

Bra jobbat trots kyla och halka!

Espen sa...

Det er spådd ned mot -20 i Oslo den neste uken. Det er nesten for kaldt til å trene.

Jeg vurderer å reise til Gran Canaria 20 Januar - så løper jeg Halvmaraton i Las Palmas 24 januar. Biletten ned er ganske rimelig (1595kr/fly) ..

Jeg bestemmer meg rundt 15 tenker jeg - da slipper jeg ivertfall snø i en uke..

I Maspalomas skal det visstnok være en løpebane med 1km runde. I norge har vi bare 400m runder.