tisdag 15 december 2009

En runda borde jag ju kunnat klämma in, eller?

Sjuk i fem veckor, det är ju inte möjligt! Några rundor borde jag ju ha kunnat få till under den här tiden? Ja, nu när jag känner mig bättre känns det märkligt att jag har känt mig så pass sjuk att jag inte har sprungit på 5 veckor.

Jag har några kriterier som om de uppfylls så tränar jag inte. Det är halsont, feber eller en tydlig sjukdomskänsla i kroppen. Nu när jag tittar tillbaka på dessa fem veckor så ser det ut ungefär så här.Man kan alltid fundera på hur fort efter sjukdom man kan börja träna men det är faktiskt bara en dag då jag skulle ha kunnat träna under denna period. Den 23:e november. Då hade jag varken feber eller ont i halsen och jag kände mig faktiskt frisk. Då passade jag också på och körde lite lätt styrka hemma samtidigt som jag noggrant höll koll på pulsen för att inte riskera något efter att precis haft lugninflammation.

Det är svårt det här med sjukdom. När kan/vågar man träna och när ska man vila. Just i mitt fall den här gången har det inte varit så svårt för jag har helt enkelt mått för dåligt för att träna men annars.

Vilka regler har du för att träna eller låta bli?