måndag 14 december 2009

Isgata


Idag var det isgata ute. Passade på att inviga mina nya Salomon Speedcross 2. Måste säga att jag är riktigt nöjd. Sitter fantastiskt skönt på min fot och är lätta och behagliga att springa i.

Hur fungerar de då på snö och is. På snö fungerar det mycket bra och ger bra fäste på i princip alla typer av snö. Även om jag ännu bara hunnit testa dem på en runda men det var allt från nysnö till modd och packad hård snö längsmed löpvägen.

På is fungerar det dock sämre, vilket jag hade räknat med. På blankis fungerar det nog till och med sämre än vanliga löparskor eftersom man då springer uppe på dobbarna under skon och därför har väldigt lite friktion mot underlaget. Är isen skrovlig är dock fästet bättre och det fungerar lite bättre än med vanliga skor. Är det mycket isgata man planerar att springa på ska man nog välja ett par skor med riktiga ståldubbar.

Men jag har ju köpt skorna för att springa i terrängen med dem. Det har jag inte provat ännu och det kan nog dröja ett tag till. Till sommaren kanske...

Annars var det en behagligare runda än i lördags även om det gick väldigt trögt även idag. Men det tar nog några veckor innan jag känner att jag är tillbaka där jag var innan jag blev sjuk.

9k @5:48