torsdag 31 december 2009

Summering av 2009

Gott Nytt År!

Inför 2009 hade jag satt några mål som jag ville försöka uppnå. Sedan ändrades dessa något under året, jag hade till exempel inte tänkt springa något maraton under 2009, men nu blev det ett ändå.

Vad har jag då haft för mål och har jag nått dem?

Träningsmål:

- Vinna över veckan (springa minst 4 av de 7 dagarna mån-sön)
Ett mål som jag inte håller statistik på men jag har i alla fall vunnit ganska många veckor.

- Springa minst 100 km per månad.
Höll jag på att klara men Influensa, Lunginflammation och Bihåleinflammation efter varandra i november gjorde att jag inte kom upp i mer än 55 km. Så precis när jag började tror på att jag skulle klara det så gick det åt helvete. Målet kvarstår!

- Springa minst 2000 km under hela året.
Har jag i alla fall klarat av. Målet innan året började låg på över 1000 km men det målet reviderades ganska snabbt. Är dock mycket nöjd med att ha kommit över 2000 km.

- Träna mer core (mage och rygg)
Dåligt definierat mål, vad betyder träna mer? Oavsett så har jag varit på tok för dålig på det så även om jag satt ett mål som är totalt omätbart så kan jag nog ändå påstå att jag inte har nått upp till det.


Tävlings/Resultatmål

- 10 km under 40:00 någon gång under året
Sprang Falkenbergs Stadslopp på 40:41. Tror egentligen att jag haft kapaciteten att gå precis under 40 minuter i år men efter som jag ligger precis på gränsen måste jag i så fall få till ett prefekt lopp på en perfekt dag och det har jag inte lyckats med. Målet kvarstår!

- Halvmaraton under 1:40 reviderat till 1:35 i maj 2009.
Sprang Kungsholmen Runt HM på 1:29:15 vilket jag var mycket nöjd med.

- Maraton under 4:10 som var mitt tidigare PB från 1992. Reviderat till under 3:30 i maj 2009
Sprang Stockholm Marathon på 3:13:00 vilket jag var ännu mer nöjd med.

Kan väl erkänna att många av målsättningarna för 2009 var lite väl lätta att nå. Men när man inte vet sin kapacitet är det svårt att sätta bra mål. Återkommer med mina nya målsättningar för 2010, det blir nog inte lika enkelt att nå dem...