måndag 27 april 2009

Extraplatser

Det var 17 år sedan jag tog mig runt Stockholm Marathon första gången, jag gjorde det igen året efter. Sedan dess har jag, även om jag stått på startlinjen en gång till, inte tagit mig runt någon mer gång.
Målgång Stockholm Marathon 1992

Planen var att jag skulle ta mig runt med äran i behåll 2010. 75 extraplatser till ett sedan länge fullsatt marathon ändrade dock planerna. Den 30:e maj smäller det, för nu har jag lagt beslag på en av dessa extraplatser!

Som ett delmål på vägen till marathon 2010 kommer jag alltså även att springa i år. Mest för att få njuta av stämningen av att springa Stockholm Marathon istället för att springa ett långt träningspass. Men givetvis har jag andra mål också, förutom att njuta av loppet. Min tid från 1992 vill jag ju slå (4:10:16). 4:10 känns dock lite ojämt så målet är att gå in under 4 timmar, för att sedan nästa år gå under 3:30.

I helgen blev det både snabbdistans och långpass. Lördag 5k@4:04 Söndag 25k@5:07.