fredag 24 april 2009

Kompression

Tekniska prylar vid löpning har jag en förkärlek för. Men någonstans blir det jobbigt att ha med sig för mycket prylar. Därför har jag nu skaffat ett tekniskt klädesplagg.


Ett par 2XU kompressionstights. Har hunnit springa två pass i dem och de känns otroligt snabba. I onsdags blev ett tänkt lungt återhämtningspass ett tempopass istället. Eftersom jag haft lite ont på baksidan av höger knä tänkte jag ta det lugnt.

När jag kom ut var det dock en helt otrolig löpkänsla, jag kände mig som att jag var längre än alla jag såg runt omkring och att jag liksom flöt uppepå marken för varje steg, jag kände mig som en snabb jätte. Det gjorde att jag inte ville sakta ner utan bara följde med den farten jag hade. Efter 5 km @4.24 försökte jag dock ta mitt förnuft till fånga och sakta ner och ta det lungt hem igen. Det gick väl sådär med 4,7 km @4.41.

Igår blev det däremot ett lågpulspass, men även det gick ganska fort 12 km @5.06%140. 17 grader och sol så det var nästan för varmt med långa tights men jag måste ändå säga att jag är mycket nöjd med mina 2XU, det är grymt sköna och det känns verkligen som att det håller ordning på benen.