onsdag 15 april 2009

Sommarhelg



Livräddartornet i Tylö Sand

Firade påsken i Halland/Skåne och det kändes som att sommarsemestern redan hade börjat. Kombinerade med ett miniträningsläger med tre dagar löpning.

Tylöbäck sätter stopp för vidare löpning på stranden


Dag 1 som synes på mobilinlägget nedan 20 km fördelat med 10 km på något kuperad Prins Bertils stig i Halmstad och 10 km på mycket kuperad Prins Bertils stig respektive Tylö Sand (själva stranden). 20km@5:03 . Efter 6 kilometer kom nog det allra största sommarupplevelsen under hela helgen och det var inte att någon badade utan det var en humla som flög in i min mun. Som tur var hann jag plocka ut den innan jag svalde.

På självaste påskafton blev det ett grymt backpass i Båstad. I samma fina väder men något mer blåst sprang vi först 2,6 kilometer nerför och sedan 3 kilometer uppför igen även om rundan gick precis som det låter, i en runda. Sprang tillsammans med A och F vilket gjorde att tempot, speciellt uppför, blev riktigt bra. Den tyngsta kilometern uppför gick på 5:35. Totalt 5,68km@4:58. Enligt GPS en totalfallhöjd på 320 meter. 160 nerför och 160 uppför.



Skulle behövt solglasögonen
Tänkte ta ett återhämtningspass på söndagen men eftersom det fantastiska vädret höll i sig så var det lätt att dra på lite extra i solen. Måste dock ha varit trött efter gårdagen för efter 6 kilometer glömde jag att lyfta på fötterna och låg plötsligt förvånad raklång på backen. Hann i sista stund dämpa fallet något med händerna. Lite blodvite i handflatorna men inget värre. Så efter att ha hämtat andan någon minut kunde jag fortsätta som planerat. 14,6km@5:14.