onsdag 30 december 2009

Dubbat

Hade lite svårt att vänta med att ge mig ut på en runda nu när jag hade nydubbade skor! Tänk om isen skulle hinna smälta bort? Kollade termometern fortfarande minus nio grader, puh då är nog isen kvar.

Satte på mig skorna utanför lägenheten. Med dubbar i skorna är det inte optimalt att använda dem inomhus. Risken finns att det blir små härliga märken i golvet.


Nu börjar isen även lägga sig i djurgårdskanalen. (nej det är inte mina spår ni ser, även om jag sprang med dubbar så släpade jag inte fötterna efter mig på det viset)

Jag gjorde mitt bästa för att leta upp isen idag även om det var mörkt. Min första känsla när jag kom ut var att det trots dubbar inte var i närheten av fästet som blir vid ren asfalt. Och det är det inte men det kanske inte är det man ska begära.


Den största skillnaden med att springa dubbat är säkerhetskänslan. Idag när jag sprang kunde jag slappna av på ett helt annat sätt, trots att det bara var första rundan med dubb. Jag kände aldrig någon osäkerhetskänsla och halkade inte till en enda gång. Däremot känns det fortfarande att det är halt vid frånskjutet då glider foten fortfarande en del. Det kan ju i och för sig bero på att min fantastiska placering av dubbarna inte är optimal för just frånskjutet. Eller så beror det på min i övrigt ganska slita sula på skorna.

Resultatet efter en provrunda får jag ändå säga är med beröm godkänt. Det viktigaste att uppnå var ju säkerhetskänslan och att kunna springa utan att riskera benbrott. Det går säkert att fila lite på placering av dubbarna för att få det ännu bättre. Jag har ju även 2 dubbar per sko kvar jag kan sätta i.

För att övergå till själva löpningen så tog jag det lugnt idag och försökte hålla mig inom lågpulszonen. Gick ganska bra även om jag var över med några slag vid några tillfällen. Farten blev därefter. Det mesta känns bra i löpningen just nu. Det som oroar något är att jag det senaste passen, när det varit riktigt kallt, fått lite ont i knäna efter 6-7 km. Känns som att det beror på kylan så förhoppningsvis inget som jag behöver oroa mig för.

Ska bli spännande att se om hela Djurgårdskanalen har frusit nästa gång jag springer förbi.

11k @5:53 %137