söndag 27 december 2009

TSM - Nypremiär

Ja, man får väl kalla det för nypremiär då jag bara hann vara med två gånger innan jag blev sjuk och därefter inte varit tillräckligt frisk för att vara med förrän nu (om man bortser från förra söndagen då jag inte var på plats i Stockholm).


Idag stod det 15-20 km distanslöpning på schemat beroende på vilken grupp man valde att springa med. Jag som inte sprungit speciellt fort på flera månader fundera länge på vilken grupp jag skulle springa med. Ville nog egentligen springa med 3:30 då deras tempo kändes mer rätt men det var så många deltagare där så jag valde att springa med 3:15 istället. Det var kanske inte helt rätt val, det blev tufft!


3:15-gruppen ska ju springa i 5:00/km-tempo så jag visste ju vilket tempo som väntade men jag visste inte hur jobbigt det skulle bli. För 3:15 var rundan planerad till 18 kilometer runt Brunnsviken. Redan efter 4-5 kilometer började det kännas tungt även om jag inte hade några problem att hänga med än så länge, men jag fick ändå slita mer än vad som kändes bra med tanke på att det bara var en knapp tredjedel av sträckan avverkad.


Vi sprang varvet motsols och när vi hade rundat spetsen på Brunnsviken och kommit fram till det härliga backen vid Frösundavik var det riktigt segt. Där passerade vi även 10 kilometer på 50 minuter. Efter den backen återhämtade jag mig aldrig helt igen utan fick slita för att hänga med i tempot och efter 12 kilometer lät jag klungan sakta dra ifrån. Fick lite hjälp av ett rödljus längre fram men det var bara tillfälligt. När så ledarna gav valet att springa höger för de som var lite trötta (dvs mig) så var jag inte svårövertalad. Jag kortade med andra ord av rundan något och kom tillbaka till Stadion efter 17 km. Totalt fick jag trots det ihop ytterligare en kilometer då jag sprang till och från Stadion.

Det krävs några veckors träning innan jag springer maran under tre timmar det kan jag lova...

18k @5:10