onsdag 30 december 2009

Montering

När jag kom hem idag låg mina beställda dubbar i brevlådan som utlovat. Inte någon idé att spilla någon tid. Bara ta fram skruvdragaren och försöka få fast dubben på ett par skor.

Jag beställde skovarianten av dubben eftersom jag inte använder traktordäck när jag springer, även om min flickvän hävdar det. Det följer med 24 dubbar (det var 25 i min box) och ett monteringsverktyg som passar perfekt att använda med en skruvdragare. Det finns även ett spår i änden på samma verktyg så man kan använda en vanlig skruvmejsel om man föredrar det. 

Sedan var det ju den svåra frågan, vilka skor ska jag sätta dubben i? Valde mellan mina Nike Structure och Nike Elite. Structure:n har ju en ganska bra grov sula med bra "klackar" att sätta dubben i medan mina Elite inte har riktigt grov sula och dessutom är ganska slitna. Eliten är ju däremot nära pension vilket innebär att det inte gör så mycket om det skulle funka dåligt att få i dubbar i dem och jag måste kassera dem. Samtidigt är Eliten så grymt skön att springa i.


 Eliten överst och Structure:n underst

Jag funderade 5 minuter. Sedan bestämde jag mig att Eliten skulle få fira sin 1000:e sprungna mil med dubbar i sulan.

Sedan över till själva monteringen av dubbarna. Var det svårt? Nej att skruva i dem var väldigt enkelt. Det svåra var väl snarare att bestämma var dubbarna ska sitta. Jag gick lite på känsla. Använde dessutom bara 10 dubbar per sko. Så jag fyra (fem om jag vill ha en extra i en sko) till att skruva i om jag vill.Jag tror dock att det är en stor fördel att använda skruvdragare. Jag hade nog svurit mer än en gång om jag skulle ha skruvat i dem med vanlig skruvmejsel. Om skon går sönder av det här eller om man kan fortsätta använda skon som vanligt om man tar ur dubbarna vet jag inte ännu. Jag får väl återkomma angående det när våren närmar sig.


Så var då dubbarna på plats. Lite lagom utspridda och utan någon som helst struktur. Perfekt helt enkelt! Nu får vi se hur det fungerar att springa med dubbar i skon. Om det blir någon skillnad eller om isen och snön hinner smälta bort innan jag hunnit testa dem nu kanske?