måndag 1 mars 2010

Återvinning

Riktig träningsvärk idag. Det var länge sedan jag fick så här mycket träningsvärk bara av att springa. Men tre halvhårda pass i rad har tydligen inte kroppen vant sig vid ännu. Istället för att bara ta en lugn återhämtningsjogg körde jag den lugna joggen på gymmet istället och avslutade med lite styrka för mage och rygg.

Jag har upptäckt att konditionsmaskinerna som finns på gymmet där jag går (som nog redan passerat bäst före datum) alla är kompatibla med Polar. Otur att jag har en Garminklocka då. Men jag har ju haft en Polar en gång i tiden som alltid mätte sträckan fel. Lyckades tillslut hitta min gamla Polar längst in i en byrålåda. Nu kommer den väl till pass, så jag återvinner den. För även om jag aldrig tyckte att den fungerade som den skulle så finns det faktiskt några fördelar jämfört min min Garminklocka. Det viktigaste för mig just nu, pulsbältet fungerar i vatten. Det gör att jag kan ha koll på pulsen när jag vattenlöper. Mindre viktigt men ganska smidigt, jag kan se pulsen direkt på löpbandet när jag springer.

Idag blev det fem riktigt sega kilometer på löpbandet i lugnt tempo, men av ren tristess kunde jag inte låta bli att öka farten lite de sista två kilometrarna.

5k @5:36