fredag 19 mars 2010

Kort om tid

Hela veckan känns som att den hittills bara bestått av ganska korta löppass. Idag var inget undantag. Kort om tid hade jag och då får man försöka utnyttja tiden man har.  Inspirerad av Roadrunner var jag sugen på att springa fort, på löpband.

Tanken var att köra fem kilometer i högt tempo men jag var lite osäker på om jag skulle orka att köra fullt. Vilket på de långsamma löpband jag springer betyder 3:45 tempo. Började med en kilometer i 5:00 fart som uppvärmning sedan höjde jag farten till 3:45 med tanken att försöka hålla den farten följande fem kilometer. Min osäkerhet innan start var nog det som smittade av sig under löpning och jag vågade helt enkelt inte fortsätta att gå för fullt efter två kilometer, sänkte farten till 4:00 tempo i ungefär en kilometer innan jag höjde farten igen.

Passerade 5 kilometer på 19:05 och började plötsligt känna mig stark. Kändes trist att inte gå under 19 minuter så av någon anledning fortsatte jag upp till 20 minuter innan jag klev av.

Nästa gång vågar jag köra 3:45 hela vägen!

Imorgon bitti är det dags för lite längre löpning igen. Då är det på nytt dags för Sverigestafetten, den här gången från  Hornstull via Sergelstorg till Sollentuna.

6,25k @4:00