söndag 21 mars 2010

TSM - Vinterlångpass

Våren försvann lika snabbt som den tittade fram. Idag var det vinter igen. Snöfall nästan hela rundan idag men för att se positivt på det hela så var det några plusgrader i alla fall.
Samling på Östermalms IP idag. 
Lite osäker på vad kroppen ville i dag när jag vaknade. Kändes ändå ok när jag joggade mot Östermalms IP där vi samlades idag. Väl där tog jag beslutet, ungefär vid 09:58, att även idag springa med 3:15-gruppen. På schemat stod 29 kilometer lättdistans. Lättdistans med 3:15-gruppen betyder runt 5:00-fart.  Sträckan gick ut till Djursholm och tillbaka igen. Mycket asfalt men även en del snö och is gjorde att det periodvis var ganska tungt före.

Kändes ganska segt redan från start, inte förrän en bit efter att vi passerat den första milen kändes det som att jag började vakna till. Efter att jag vaknat till tog det inte många kilometer innan det började gå tungt igen, inte så att tempot kändes för allt för tufft utan snarare att kroppen tyckte det var långt att springa idag. Ganska ovanlig känsla för mig, det brukar vara farten och inte längden som är jobbig.
Ymnigt snöfall under nästan hela rundan, men det är bättre än regn.
Efter att vi passerat halvmaradistansen på ca 1:45 så började jag räkna ner varje kilometer upp mot 29. När vi efter ca 26 kilometer närmade oss Östermalms IP så fick vi välja på att springa raka vägen tillbaka eller en liten extra runda för att i så fall komma över 30 kilometer. Jag som redan kände mig sliten valde att att springa den korta sträckan men gjorde faktiskt en fartökning och kilometer 27 gick på 4:44.  Nu var jag rätt trött i huvudet och var i full fart på väg mot Stadion.

När jag är på väg förbi Östermalms IP kommer jag på att det ju var där vi samlades idag. Nöjd med att redan nu få slå av på takten tar jag leende trapporna ner till Östermalms IP för att köpa Marathon & Löpning innan jag i lugn jogg beger mig hemåt.

29k @4:58