söndag 21 mars 2010

TSM - Vinterlångpass

Våren försvann lika snabbt som den tittade fram. Idag var det vinter igen. Snöfall nästan hela rundan idag men för att se positivt på det hela så var det några plusgrader i alla fall.
Samling på Östermalms IP idag. 
Lite osäker på vad kroppen ville i dag när jag vaknade. Kändes ändå ok när jag joggade mot Östermalms IP där vi samlades idag. Väl där tog jag beslutet, ungefär vid 09:58, att även idag springa med 3:15-gruppen. På schemat stod 29 kilometer lättdistans. Lättdistans med 3:15-gruppen betyder runt 5:00-fart.  Sträckan gick ut till Djursholm och tillbaka igen. Mycket asfalt men även en del snö och is gjorde att det periodvis var ganska tungt före.

Kändes ganska segt redan från start, inte förrän en bit efter att vi passerat den första milen kändes det som att jag började vakna till. Efter att jag vaknat till tog det inte många kilometer innan det började gå tungt igen, inte så att tempot kändes för allt för tufft utan snarare att kroppen tyckte det var långt att springa idag. Ganska ovanlig känsla för mig, det brukar vara farten och inte längden som är jobbig.
Ymnigt snöfall under nästan hela rundan, men det är bättre än regn.
Efter att vi passerat halvmaradistansen på ca 1:45 så började jag räkna ner varje kilometer upp mot 29. När vi efter ca 26 kilometer närmade oss Östermalms IP så fick vi välja på att springa raka vägen tillbaka eller en liten extra runda för att i så fall komma över 30 kilometer. Jag som redan kände mig sliten valde att att springa den korta sträckan men gjorde faktiskt en fartökning och kilometer 27 gick på 4:44.  Nu var jag rätt trött i huvudet och var i full fart på väg mot Stadion.

När jag är på väg förbi Östermalms IP kommer jag på att det ju var där vi samlades idag. Nöjd med att redan nu få slå av på takten tar jag leende trapporna ner till Östermalms IP för att köpa Marathon & Löpning innan jag i lugn jogg beger mig hemåt.

29k @4:58

7 kommentarer:

Espen sa...

29k i det tempoet der er jævelig bra. Jeg har aldri hatt så høy fart på mine langturer..

Så fint ut i stockholm i dag.

Tobias sa...

Jag har heller inte haft så högt tempo på mina långpass tidigare. Men jag har heller aldrig känt mig så här sliten efteråt ;-)

Vi får väl se om det ger effekt eller om jag blir för sliten av det.

Catti sa...

Inte konstigt att du känner dig lite sliten med tanke på det lördags pass du körde som uppvärmning inför gårdagens.

Vill du ha ett skönt återhämtningspass så kom och kör poolrunning i kväll i 35* varm pool.

Eller nu ljög jag :-), återhämtning är det inte men det är skonsamt för trötta ben och samtidigt en grymt bra träning.

Tobias sa...

Nä jag tvivlar på att det blir återhämtning när det är poolrunning med Rubin.

Tror jag håller mig undan idag. När jag är lite piggare kanske..;-)

Catti sa...

Ha ha ha....menar du att Rubin är en hård coach :-)....

Vila upp dig nu så hoppas jag du kommer med nästa måndag. Perfekt belöning efter Premiärmilen, för du skulle väl springa den?

Petra sa...

Mycket bra fart på den långa sträckan! Bra jobbat!

Tobias sa...

Catti: Om inte annat har han förmågan att få en att ta ut det där extra, om det sedan betyder att man är hård...

Premiärmilen ska givetvis springas, vi får väl se hur jag mår efter den :-)

Petra: Tack! Det läskiga är ju att det ska gå ännu fortare på maran och det är ännu längre :-)