torsdag 18 mars 2010

Simning?

Hade nog tänkt mig en födelsedagsjogg idag men det blev god mat istället.  Får ta igen det någon annan dag.

Det här är ju en löparblogg. Kan meddela att mitt ansiktsuttryck när jag öppnade en av mina presenter i morse nog var obetalbart. Ett egenhändigt ihopsnickrat presentkort från min sambo. Presentkortet gällde en anmälan till Vansbrosimningen! - Ska jag simma? Jag hatar kallt vatten och är inte någon stor simmare, man kan väl kortfattat säga att jag håller mig flytande...med våtdräkt. Helst vill jag ha en båt som drar mig fram i vattnet, inte ta mig fram själv.

Efter att den första förvåningen släppt fick jag en liten ledtråd att jag får välja att utnyttja detta presentkort någon gång inom de kommande fyra åren. Då inser jag ju att min kära sambo har kommit på en brilliant idé, där fyra års presenter och julklappar redan är räddade. Men jag har inte riktigt bestämt mig för om jag gillar det eller om jag mest blir rädd.

Om jag har gissat rätt kommer jag de närmaste åren få liknande presentkort på Vasaloppet, Vätternrundan och Lidingöloppet för att när jag fyller 40 kunna genomföra En Svensk Klassiker.

Det här ger ju även otaliga julklappsmöjligheter eftersom jag kommer behöva skidor och rullskidor och allt som jag bara kan gissa att man behöver kring det. En cykel lär jag behöva om jag ska ta mig 30 mil runt Vättern och det har jag förstått, att är det något man kan lägga pengar på så är det cykelprylar. En ny våtdräkt lär jag också behöva för min lämpar sig inte att simma med. En helt ny värld med prylar öppnar sig helt enkelt. Och en helt ny värld av träning, nu måste jag tydligen börja träna på allvar.

Vi får väl se om det kanske smyger sig in annat än bara löpning här det kommande åren.