tisdag 2 mars 2010

Djurgårdsljus

Jag trodde att träningsvärken skulle ha släppt tills idag. Tji fick jag. Benen kändes fortfarande som lyktstolpar när jag gick hem från jobbet idag. Vila eller ett försök till återhämtningsjogg? Imorgon blir det ingen tid till träning alltså lite jogg idag istället. Löpband eller ute? Efter gårdagens sega löpbandsupplevelse kände jag att om det skulle bli löpband idag igen hade jag gett upp, då hade det fått bli vila istället. Alltså inget att välja på, skulle det bli någon träning idag var jag tvungen att ge mig ut i kylan.

Hela dagen har jag klagat på att vintern har kommit tillbaka. När det väl har blivit varmt och slask en gång vill jag inte ha mer vinter. Jag vill ha barmark nu! Kallt, isigt, halt, snöigt och allmänt otrevligt var mina tankar om dagens väder. Kanske skulle jag stanna hemma i soffan istället ändå?

Äh, bara att klä på sig och sluta tänka. Första kilometern var riktigt seg. Benen stapplade fram och jag frös och funderade på att vända. Sedan svängde jag höger ner på Narvavägen som lutar svagt nerför. Plötsligt började det vända lite, benen började kännas lite mjukare och det började bli varmt och behagligt innanför jackan. Kom ner till Djurgårdsbron och blev glad av att se all färg som de pyntat med i något som kallas för djurgårdsljus, så jag kan lugna Bureborn med att det inte är något besök från yttre rymden.

Sprang förbi Sjöhistoriska och började njuta av att känna de dalande snöflingorna i ansiktet. Ute vid Djurgårdsbrunn insåg jag att en av anledningarna till njutningen var att jag haft medvind. Lite kallare på vägen hem men då jag passerade Skansen började Djurgården åter lysas upp av färgprakt från Djurgårdsljus. Allt detta ljus följde mig sedan ända till Djurgårdsbron. Ska du springa i Stockholm på kvällen den här veckan, passa på att ta en tur ut på Djurgården, det är fint.

Från att nästan ha tvingat mig ut blev det en riktigt skön runda där jag även fick en ljusupplevelse som jag inte hade fått annars. Ibland är det inte helt fel att kämpa emot soffan. Men imorgon blir det vila!

10k @5:47