tisdag 16 mars 2010

Tur att jag inte är så snabb

Vila igår, träning idag. Vet inte om det hade att göra med att jag blev ifrånsprungen i söndags eller om det var Staffans kommentar om att han tycker att jag tränat lite för bra sista tiden. I vilket fall som helst var jag ovanligt nog sugen på intervaller, jag som normalt bara springer lugnt och sakta.

Isen som fortfarande är kvar fläckvis (stora fläckar) i huvudstaden gjorde att jag för andra gången valde att köra ett intervallpass på löpbandet som jag faktiskt tycker är riktigt kul. Eller, nej kul är det inte men det är mindre tråkigt och riktigt skönt efteråt. Ett träningspass som jag hittade på marathon.se. Nu har inte mitt gym de där 100 000 kronors banden det står om i artikeln så det är tur att jag inte är så snabb. Maxfarten på banden är 16 km/h eller 3:45 min/km men det duger som sagt till mig, i alla fall tillsvidare.

Träningspasset går ut på att köra 500 meter med varierad fart på varannan repetition istället för vila. Så jag körde alltså varannan repetition på 3:45 respektive 4:17. Kändes riktigt bra idag, ungefär som att bandet är felkalibrerat och visar en snabbare hastighet än vad det i verkligheten är men jag springer alltid på samma band och har även upplevt den omvända känslan, att det nog går fortare än vad tiden visar så oavsett om det är felkalibrerat eller ej så hade jag en bra dag idag.

Efter detta pass som gav lite fartkänsla gav jag mig sedan ut i kylan och hämtade sonen med joggingvagnen för första gången sedan snön kom. Var inga problem att ta sig fram på isiga gator så bara det inte kommer mer snö kan jag börja ta med sonen ut på rundorna lite mer igen. Det är perfekt på återhämtningsrundorna då vagnen inte direkt inbjuder till tempopass. Tydligen var jag trött på slutet för jag pratade tydligen inte tillräckligt mycket för att hålla honom vaken.

5k @4:02 + 9,5k @5:44