tisdag 16 mars 2010

Tur att jag inte är så snabb

Vila igår, träning idag. Vet inte om det hade att göra med att jag blev ifrånsprungen i söndags eller om det var Staffans kommentar om att han tycker att jag tränat lite för bra sista tiden. I vilket fall som helst var jag ovanligt nog sugen på intervaller, jag som normalt bara springer lugnt och sakta.

Isen som fortfarande är kvar fläckvis (stora fläckar) i huvudstaden gjorde att jag för andra gången valde att köra ett intervallpass på löpbandet som jag faktiskt tycker är riktigt kul. Eller, nej kul är det inte men det är mindre tråkigt och riktigt skönt efteråt. Ett träningspass som jag hittade på marathon.se. Nu har inte mitt gym de där 100 000 kronors banden det står om i artikeln så det är tur att jag inte är så snabb. Maxfarten på banden är 16 km/h eller 3:45 min/km men det duger som sagt till mig, i alla fall tillsvidare.

Träningspasset går ut på att köra 500 meter med varierad fart på varannan repetition istället för vila. Så jag körde alltså varannan repetition på 3:45 respektive 4:17. Kändes riktigt bra idag, ungefär som att bandet är felkalibrerat och visar en snabbare hastighet än vad det i verkligheten är men jag springer alltid på samma band och har även upplevt den omvända känslan, att det nog går fortare än vad tiden visar så oavsett om det är felkalibrerat eller ej så hade jag en bra dag idag.

Efter detta pass som gav lite fartkänsla gav jag mig sedan ut i kylan och hämtade sonen med joggingvagnen för första gången sedan snön kom. Var inga problem att ta sig fram på isiga gator så bara det inte kommer mer snö kan jag börja ta med sonen ut på rundorna lite mer igen. Det är perfekt på återhämtningsrundorna då vagnen inte direkt inbjuder till tempopass. Tydligen var jag trött på slutet för jag pratade tydligen inte tillräckligt mycket för att hålla honom vaken.

5k @4:02 + 9,5k @5:44

5 kommentarer:

Espen sa...

Bra pass Tobias!

Har dere ikke innendørsbane i Stockholm som man kan løpe intervaller på som er gratis?

Jeg bruker den i oslo så jeg slipper løpbandet :)

Nå er jeg forkyld så blir noen treningsfrie dager hos meg også fremover. da skal jeg kose meg med å lese om treningen deres :)

Staffan sa...

Liknar "Olgor" lite det där löpbandspasset eller hur?

Tobias sa...

Jo, vi har några inomhusbanor. Om de är gratis vet jag inte, jag har helt enkelt varit för dålig på att kolla upp det hela. Det finns i alla fall ingen 20 meter från mitt hem, som nu är kriteriet både för löpning utomhus och löpband ;-)

Ja, lite likt "Olgor" är det, men betydligt enklare, vilket gör att även jag kommer ihåg hur långt och snabbt jag ska spriga... :-D

Miranda sa...

Åh det här kommer låta töntigt men varje gång jag ser någon med en joggingvagn så liksom "drömmer jag mig bort" tiill den dagen jag också ska springa med joggingvagn.. haha..

Suveränt jobbat förresten, och sonen kommer bli löpare han också? :)

Tobias sa...

Kan meddela att det är enklare att springa utan joggingvagn, men det är ett mycket bra alternativ till att inte springa! ;-)

Klart han kommer bli löpare :-D