söndag 7 mars 2010

TSM - Fartlek med TV4

Idag var det dags för TSM igen. Var inte helt säker på att jag skulle vara med. Var lite orolig för att benen skulle vara tröttare än normalt efter långpasset igår. Ganska stelt var det när jag vaknade men inte värre än att det nog skulle fungera att springa idag också. Som vanligt gick ju funderingarna på vilken grupp jag skulle springa med, speciellt idag då det stod fartlek på programmet och det alltså skulle gå lite fortare än normalt. 
Kan meddela att idag var nog lättaste gången hittills att välja grupp. Efter att ett TV-team från TV4 presenterat sig och meddelat att de skulle filma lite under dagens TSM träning inför en serie löparprogram som ska visas på TV4 Sport i vår så gjorde jag ju givetvis allt jag kunde för att synas i bild... Om jag kommer ihåg rätt ska serien heta Sverige Springer. Så tillsammans med Anders Szalkai och TV4 valde jag att springa med 3:30-gruppen. På plats för dagens TSM pass såg jag även Ken och Kalle som också var med och sprang igår
Efter att det först varit föreläsning om kost bar det sedan iväg ut mot Stora Skuggan där själva fartleken skulle springas. Ganska snabb jogg ut dit följt av löpskolning och jag kan meddela att jag var helt slut efter löpskolningen, började fundera på hur jag skulle ta mig igenom resten. Fartleken skulle springas med 3 min högre fart, lägre fart, 2 min högre fart, lägre fart och avsluta med 1 min högre fart. Detta skulle vi igenom två gånger. Gruppen sprang iväg och jag fick verkligen anstränga mig för att hänga med. Hur ska jag orka det här tänkte jag. Det är ju ansträngande att bara hålla vilofarten. Förstå min lycka när jag inser att vi faktiskt börjat med 3 minuter högre fart, det som jag trodde var vilofarten. 
Efter det gick faktiskt resten av fartleken riktigt bra, benen hade vaknat och jag kände mig till och med ganska stark. Vi avslutade med nerjogg tillbaka till Stadion innan det var dags för stretch i solskenet.

13,5k @5:19