måndag 8 mars 2010

Maxigrip utvärdering

Vid årsskiftet skruvade jag i dubbar i mina favoritskor. Med tveksamhet valde jag just de skorna men eftersom de redan hade passerat bäst före datum kändes det ändå bäst att använda just de som testexemplar. Fördelen med att jag valde just min favoritpar har varit att jag fått springa betydligt mer i dem än vad jag någonsin hade tänkt mig. Anledningen stavas vinter.  Det har varit gott om snö och is sedan årsskiftet vilket gjort att en stor del av mina träningspass har sprungits i de dubbade skorna.

Hur har det då fungerat? Totalt har jag sprungit ca 300 km med dubben iskruvad och jag måste säga att jag är nöjd så långt. Målet med dubben är uppnåt, det vill säga att jag kan springa mer avslappnat utan rädsla för att halka. Nu har jag ju inte sprungit mer än några kilometer på ren asfalt men så här långt har dubben hållit bra. Alla dubbar sitter kvar och de ser inte speciellt slitna ut.
Dubben efter 300 km, någon har rostat lite annars ser de ut som nya
Jag skruvade ju i dubben utan någon speciell tanke och en dubb har jag varit tvungen att flytta på. Den satt ganska mitt under framfoten där sulan är förhållandevis tunn och då kände jag av dubben genom skon. Det var dock inga problem att skruva ur dubben och välja en ny plats.

I övrigt kan man väl säga att det nog är en fördel att välja en sko med bra mönster i sulan. Mina skor var ganska slitna vilket märks om jag springer i snömodd, då blir fästet ganska dåligt för hjälpen från dubbarna är då marginell. Mest märks skillnaden med dubb på is. Då är det helt ok fäste när jag springer med dubb men väldigt halt utan.

Så har du ett par skor som är på väg att nå pensionsålder (eller nya det väljer du ju själv) till nästa vinter kan jag helt klart rekommendera att förse dem med dubbar!