söndag 14 mars 2010

TSM - Frånsprungen

Söndag och dags för TSM igen. Idag visste jag vilken grupp jag skulle springa med. Redan efter förra söndagen bestämde jag mig för att springa med 3:15-gruppen idag. Tydligen har jag inte helt lärt mig att jag ska vänta med att välja grupp till jag vaknar på söndagen. Vaknade och kände mig lite snorig men annars kändes det ganska bra i kroppen. Hoppades att kroppen skulle vakna till när vi väl började springa. Det gjorde den, en stund.
Idag stod det 25 kilometer medelhård distans på programmet, en liten sväng runt Djurgården sedan city och söder. Även om jag inte kände att jag hade den kraften i kroppen som jag hade hoppats på så hade jag inga problem att hänga med i tempot. Den första milen och några kilometer till låg vi runt 4:45 tempo på kilometrarna sedan sjönk tempot med 5-10 sekunder. Även om jag kände att jag fick slita efter en mil så kändes det ändå helt ok men efter 18-19 kilometer tog orken helt slut. Hängde i ytterligare några kilometer men när vi nådde Nybroplan och gruppen sprang en liten knix upp mot Stadion valde jag att släppa.

Slog av på farten och körde lite egen nerjogg hemåt istället. Antingen är jag inte bättre tränad just nu eller så har jag något skit i kroppen som påverkar orken, tycker att pulsen var lite högre än vad det borde vara i 4:50-tempo. Vi får väl se hur det känns i morgon! Undrar vilken grupp jag springer med nästa vecka...

25k @4:54 %167

4 kommentarer:

Miranda sa...

Fint pass tycker jag. Har kommit på att jag verkligen skulle vilja fixa 3.30 på marathon. Tyvärr lite långt borta just nu känns det som..

Ellinors dröm sa...

Hur var det med energiintaget före och under passet. Kanske det som spökade? Men du vågade och du genomförde ett bra pass.

Tobias sa...

Miranda: Tror helt klart att du klarar 3:30 på marton med den träning du gör nu. Inför maraton förra året sprang jag nästan bara långt och långsamt och man får en del fart i kroppen av det också.

Ellinor: Ja jag borde kanske varit på "En liten smula" innan :-D. Verkar inte som det var någon förkylning i alla fall för jag känner mig helt frisk idag.

Espen sa...

Neste gang føles kroppen din så utrolig pigg at du velger 3:00 gruppen :) Mitt tips!