fredag 12 mars 2010

Jag är ingen ultralöpare

Redan förra året tjusades jag av att läsa om sådana som springer långt. Helst några dagar i sträck. Riktigt sugen blev jag när jag läste benen på ryggens blogg där han 2008 skulle springa från öst till väst, från Västervik till Näsbokrok under ett antal dagar.

Karta över mitt hittills enda ultraäventyr, Tylösand-Båstad

Jag själv har dock aldrig sett mig som en ultralöpare och kommer nog aldrig se mig som en heller. Det hindrar ju inte att jag tjusas av de som springer långt och ibland till och med försöker mig på det själv. Men ofta slutar det med tankar för egen del. Förra året hade jag en långt gången plan som jag till och med la ut som en "cliffhanger" här på bloggen. Jag avslutade med "vilket jag lovar att återkomma till..." eftersom projektet inte blev av återkom jag aldrig till det. Nu när projektet ligger i malpåse kan jag ju ändå låta er som snart väntat i ett år få svaret på vad det var jag tänkte göra. Tanken var att springa från Stockholm till Väddö, en sträcka på någonstans mellan 160-200 kilometer. Tanken var att utföra sträckan under 3-4 dagar. Jag är fortfarande sugen på att testa det men det får bli någon gång i framtiden.

Efter att jag hade funderat på det här hittade jag även en spännande tävling som skulle gå från Grisslehamn till Norrtälje, ca 68 kilometer, tävlingen hade det passande namnet Jättelångt. Förra året föll det på att tävlingen låg två veckor efter Stockholm Marathon, jag vågad helt enkelt inte tro att jag skulle hunnit återhämta mig tillräckligt.
 
Jättelångt kommer att arrangeras även i år men nu i motsatt riktning, från Norrtälje till Grisslehamn. Tävlingen går även i år två veckor efter Stockholm Marathon men i år vågar jag tro att jag ska ha återhämtat mig tillräckligt, kanske. Jag har inte helt bestämt mig ännu men det verkar onekligen spännande.

Imorgon går ju ett annat lopp för ultralöpare av stapeln, 6-timmars i Skövde, jag får passa på att önska alla som ska springa lycka till!

Jag är dock ingen ultralöpare, bara en löpare som gillar äventyr!