onsdag 24 mars 2010

För dig som ska springa Premiärmilen

Här kommer min sista uppdatering av banan inför Premiärmilen på Söndag.

Kortfattat, det ser riktigt bra ut! Sedan finns det ju givetvis saker som kunde vara ännu bättre men man får vara glad för att större delen av banan i alla fall är fri från snö och is. Det är fortfarande ganska mycket snö vid sidan om banan så banan och bli ganska trång och det kommer vara väldigt svårt att springa om utanför de trånga gång och cykelvägarna för där är det oftast snövallar.
Upploppsrakan
De delar som består av asfalt är i princip helt fria från snö och is men det är väldigt mycket grus på dem, det skulle vara väldigt bra om det sopades innan loppet men det tvivlar jag på. Om det inte sopas kan jag säga att man får ta det riktigt lugnt i nerförsbacken innan varvning/upploppsrakan för där är det lätt att halka på rullgruset.
Backen innan man svänger in på upploppsrakan. 
På det delar där sträckan består av grusväg, där det förra året var väldigt kladdigt bitvis är det i år en del is kvar. Framförallt ett parti på 10-15 meter med glansis som vi får hoppas smälter eller hackas bort innan Söndag för annars lär vi få se en del vurpor där. Annars ser det ganska bra ut, blött och tungsprunget men inte speciellt mycket vatten eller kladdigt. 
En del is täcker grusvägen, lite längre fram kommer ett parti som täcker hela grusvägen, där är det HALT!
En fördel i år är nog att sjön på lägsta punkten fortfarande är frusen, det var väl det som gjorde att det blev översvämning förra året. Jag är ändå förvånad över hur pass bra banan ser ut och det är inte helt omöjligt att springa fort på den. Det var ju även det jag provade idag. 
Sjön är fortfarande frusen
Joggade ut för att köra ett varv i runt Premiärmilsbanan i snabbare tempo. Nu blev det ju nästan som långa intervaller eftersom jag stannade och fotade två gånger under rundan. 

Kändes helt ok idag men jag är ändå osäker på hur jag ska kunna öka farten ytterligare och dessutom springa ett varv till. Idag såg kilometertiderna ut så här 4:04, 4:00, 4:10, 4:08, 3:59 totalt 20:21. 

Får se om det blir något mer lättare pass innan söndag eller om jag vilar, känner mig lite seg i kroppen så några dagars vila kan nog göra gott!

12,5k @4:49