lördag 20 mars 2010

Hornstull-Sollentuna, Sverigestafetten

Idag var det dags för en ny delsträcka i Sverigestafetten. Eller två delsträckor för att vara exakt, den första från Hornstull och vidare till Sergelstorg sedan påbörjade vi direkt en ny sträcka från Stockholm till Sollentuna.

Vi var någonstans mellan 28-30 personer som sprang från Hornstull till Sergelstorg, många av dem från IF Linnéa. På vägen passade vi på att runda Stadshuset innan vi sprang två varv runt Sergelstorgfontänen. Sträckan gick i lugnt tempo och landade på 6 kilometer. Jag trodde nog att ganska många skulle hoppa av efter den sträckan men vi var ett drygt tjugotal som sedan fortsatte mot Sollentuna.

Genom Hagaparken, förbi Rosendalsslott och vidare längs med vattnet mot Sollentuna. Underlaget var minst sagt skiftande och bjöd på Asfalt, lera, glansis och någon form av halvhård sockersnömodd.  Eftersom det senaste dagarna har gjort gatorna nästan helt isfria inne i stan så valde jag att lämna dubbskorna hemma idag, det skulle ju straffa sig. Lyckades slå på en riktigt snygg vurpa i slowmotion på något mellanting mellan glansis och lera. Gjorde mig inte illa men min nytvättade jacka är inte nytvättad längre.

Vi hade precis som mellan Södertälje - Hornstull kanonväder. Idag var det sol och 6*C, kallt blev det inte förrän jag var på väg hem och stod och väntade på bussen i snålblåsten, just då var inte våren på väg. Annars kändes det som att våren närmar sig med stora steg.

I morgon är det dags för TSM, den spännande frågan är, vilken grupp blir det? Jag bestämmer mig i morgon vid 09:58 tiden...

21k @6:11