söndag 31 januari 2010

Äntligen långpass

Hade planer på att springa någonstans mellan 1,5 och 2 timmar idag. Var dock lite fundersam på hur knät skulle gilla det hela, alltså var jag beredd på att kliva av om knät skulle skrika till.

Täcka udden - Djurgården
Började med att springa ut på Djurgården. Helt underbart löparväder var det. Sol, inte för kallt och sådär precis lagom med snö så att man får fäste. Tog det lugnt och sprang sakta för att få njuta av löpningen och i alla fall inte behöva kliva av i förtid för att jag sprungit för fort för knät. Lite känningar i höger lårs baksida gjorde också att jag tog det extra lugnt.  Med de förutsättningarna som var idag vill man ju springa så länge som möjligt.
Karlberssjön - Kungsholmen
Rundade Blockhusudden och fortsatte in mot stan igen. Vid djurgårdsbron tyckte jag mig känna smärta i båda knäna men det var nog mest inbillning för när jag väl hade passerat Strandvägen och Blasieholmen och var på väg ut på Kungsholmen kände jag inget längre. Väl borta vid Fredhäll insåg jag att jag nog skulle bli ute längre än 2 timmar. Det gjorde mig bara på bättre humör. Ville helst inte sluta springa alls idag. Det är sådana här pass som gör att man vill ut och springa igen, och igen, och igen. Med tanke på hur länge sedan det var jag sprang långpass så känns det fantastiskt skönt både mentalt och fysiskt att ha fått till ett långpass igen.

Nästan 2,5 timme blev det idag. I underbart väder. Och nu några timmar efter känns knäna bra. Hoppas de mår bra imorgon också.

24k @6:12 %142