söndag 3 januari 2010

TSM - Stum i benen

Efter fredagens runda var det inte så svårt att välja grupp idag som förra veckan. Idag hade jag redan i förväg bestämt mig för att det fick bli 3:30-gruppen idag. Det var ganska lagom fart för mig.


Blev ungefär samma sträckning som förra söndagen med 3:15-gruppen men idag blev det några kringelkrokar runt Bergshamra också. Ska jag vara helt ärligt har jag rätt dålig koll på var vi springer. Jag vet ju att vi sprang runt Brunnsviken men annars följer jag mest med tåget och tänker inte så mycket på var vi är. Är mest upptagen med att se var jag sätter fötterna. Det är väl nackdelen med att springa i grupp att man får koncentrera sig mer på var man sätter fötterna eftersom det är svårt att hålla blicken en bit framför sig.  Samtidigt ser jag det som bra träning inför tävlingar med mycket folk.


Fantastiskt väder idag med sol, nio minusgrader och fina snöiga vintervägar att springa på. Men mina ben gillar inte riktigt vädret, jag blir kall och stumnar efter 7-8 km sedan blir det att slita sig runt resten. Idag var det inte så farligt i knäna, även om det kändes i dem också, idag var det mest hela benen som stelnade. Kändes ungefär som om jag sprang på styltor.

Det blev ett bättre pass än sist i alla fall. Jag får vara nöjd med det!

19k @5:34

3 kommentarer:

Miranda sa...

Jag sprang lite liknande igår. Personligen så känner jag mig oftast bättre efter sisådär 8km ute i vintervädret, som om kroppen inte riktigt anpassat sig förrän efter 40min nötande. Men alla är ju olika :)

Espen sa...

Ahh! Jeg vil også springe med TSM:) Ser ut på bildet som det var et godt oppmåte også. Ser moro ut!

Jeg også har vondt overalt når jeg løper i kulden. Leser at mange får problemer med knærne når det er kaldt.

Tobias sa...

Normalt brukar jag också känna mig bättre efter 7-8 km men nu när det är runt 8 minus och kallare verkar min kropp inte fungera så.

Kanske beror det på att jag inte låtit kroppen återhämta sig helt heller.

Vi var ca 50 st som sprang med 3:30 idag så det är gott om folk i grupperna.

Skönt att höra att det inte bara jag som har problem med knäna när det är kallt då. Märkligt men det känns alltid skönare om man inte är ensam om sina problem/skador...