onsdag 27 januari 2010

Fungerade det? Nä!

Hade ju fått order om att komma till naprapaten med ett problemknä idag. Det var därför jag passade på att springa igår. Fungerade det? Nä! Även om jag givetvis hade lite ont och var stel i knät idag så var jag ändå bättre än jag varit någon dag efter löpning sedan problemen uppstod.

Här har jag ont idag
Idag hade jag istället mer problem med baksida lår där musklerna var helt slut. Herr naprapat tyckte inte att det var så konstigt då jag ju springer och spänner just baksidan lår då det både är halt ute och jag är lite rädd om knät. Han tyckte i så fall att det var konstigare att jag inte hade ont i knät, konstigt men bra givetvis. Men som han uttryckte det när det gällde skador "en gång är ingen gång" (och då menade han att ha ont en gång kan betyda att det går över av sig själv men får man ont igen måste man rätta till orsaken till den onda).

Vi kom gemensamt överens om att det verkar som att själva knäproblemet förmodligen är på väg att försvinna utan att vi hittat exakt vad det är som gör ont. Råden jag fick var att skaffa fotbäddar, vilket ju är på gång. Köra en kur med antiinflammatoriskt då det finns en stor risk att jag har en lättare inflammation i knät och sedan börja träna och hela tiden känna av hur knät mår av träningen.

Diklofenakkur påbörjad

Jag kommer ju inte att stressa, det är viktigare att bli bra i knät. Men då jag ändå blivit bättre i knät nu trots några löppass då och då så borde det inte vara någon större fara att fortsätta springa lite försiktigt. Får väl se om jag hinner skrapa ihop de 18 km som krävs för att nå 100 km i januari.