söndag 10 januari 2010

Knätest

Efter att ha vilat från löpning en vecka har knät blivit ganska mycket bättre även om jag fortfarande känner att det inte är helt bra. Har försökt stretcha ordentligt flera gånger per dag och även försökt köra en del styrka. Kände nu att det var dags för en lättare tur idag för att se hur knät reagerar på belastningen. Tanken var att springa några kilometer och se hur knät sedan reagerar efter det.

Men att byta om för att springa 2-3 kilometer i 15-20 minuter känns rätt trist när jag är van att vara ute längre. Då får jag helt enkelt se till att jag kan vara ute längre tid utan att riskera knät.


Sprang utmed Strandvägen i lätt snöfall

Började med en kilometer gång för att sedan sakta och försiktigt börja jogg lite lätt. Kände inget i knät när jag passerade 2 kilometer och fortsatte att springa lugnt och sakta. Efter 2,5 kilometer började jag känna knät men det gjorde inte ont. Fortsatte jogga till jag nådde 3 kilometer då började jag gå igen. Gick nästan en hel kilometer innan jag började jogga lätt igen. Kände ingenting i knät när jag gick. Joggade ytterligare 2 kilometer innan jag varvade det med ytterligare en kilometer gång. Avslutade det hela med 1,5 kilometer ytterligare lätt jogg.

Totalt 8,5 kilometer varav 3 gående på ganska exakt en timme. Kändes bra i knät hela rundan även om det kändes något stelt stundtals. Känns även bra i knät nu efteråt men det är väl imorgon vi får se på riktigt hur knät mådde av det här.