lördag 9 januari 2010

Värme för knäna

Jag har haft lite problem med mina knän i det här kalla vädret. Så pass mycket problem att jag tillslut fick ont i ett av knäna. Beror säkert inte bara på kylan men det är nog en bidragande orsak.

Jag har i 20-års tid använt mig av knäskydd vid olika tillfällen för att jag varit skadad eller för att förebygga skador.  Nu kände jag dock att de två knäskydd jag hade hemma inte fungerade att använda, de satt för tajt och det kändes som det gjorde ondare med knäskydd på det skadade knät än utan. Men jag samtidigt ville jag ju åt värmen. Började fundera på att klippa i en gammal våtdräkt men när jag insåg att objektet jag tänkt dissekera befann sig i Roslagen 15 mil bort föll den idén bort.

Gick förbi Stadium för att kolla om de kunde tänkas ha något som jag kunde använda som knävärmare. Och tänka sig, det fanns ju precis vad jag letade efter. Ett 3 mm tunnt Rehband knäskydd i neopren. Köpte det i storlek XL då jag inte vill ha något stöd av det utan endast värme.  Helt perfekt till vad jag ska ha det. Något dyr lösning kanske (199 kr) men det är ju en pryl till om inte annat!


När jag köpt knäskyddet insåg jag att jag har tre decennium av knäskydd hemma. Det första två köpte jag 1990 efter att jag haft problem med knäna för första gången. Det yttrade sig genom att jag alltid fick problem med knäna när jag började springa efter en veckas utförsåkning. De pågick under flera år och jag var hos olika idrottsläkare men ingen kunde säga vad problemet var, mitt knä såg bra ut. Tillslut märkte jag att om jag fortsatte att springa under skidveckan så uppstod inte problemen. Jag har nu 15-20 år senare förstått att det var löparknä jag drabbades av.

Efter att ha lyckats slarva bort ett knäskydd köpte jag ett nytt år 2000 när det var dags för skidsemester och knäna inte riktigt var på humör. Nu har jag då köpt min tredje generation knäskydd år 2010.


Från vänster 1990, 2000 och 2010