tisdag 26 januari 2010

Är det i foten det sitter?

Kan det vara så att mitt knäonda kommer från foten? Att jag pronerar har jag vetat länge men jag har ju inte upplevt att jag haft några speciella problem av det. Det kanske jag inte har nu heller men man vet ju aldrig. Bäst att ta det säkra före det osäkra så idag besökte jag en ortoped för att göra ett par fotbäddar.

Bild från ortolab.se

Tanken med fotbäddar är att de ska se till så att foten inte sjunker ihop för mycket. Om foten sjunker ihop får övriga delar av kroppen försöka kompensera detta vilket lätt leder till överbelastning.

Nu vet jag ju inte om det här kommer hjälpa mitt knäonda men eftersom det med största sannolikhet är en överbelastningsskada så kan nog nästan vilken förändring som helst hjälpa kroppen att sluta överbelasta de delarna. Och finns det något sätt att köpa sig fri från en skada är ju inte jag svårövertalad.

Naprapatbesök imorgon kanske ger bättre besked. Enligt ordination från naprapaten blir det då löpning ikväll. Vad passar då bättre än att det är Löpningens dag idag!

5 kommentarer:

Staffan sa...

Jaså, du pronerar, jag trodde du hade neutralt steg med tanke på att Adiosen är neutral.

Tobias sa...

Japp, jag pronerar. Ganska mycket på höger fot men förhållandevis lite på vänster.

Det är ju svårt att hitta riktigt lätta skor med pronationsstöd. Adios är ju faktiskt en av de lätta skorna som har lite stöd i hälen.

Eftersom jag inte kör någon mängdträning i Adiosen så tror jag det har ganska liten betydelse om pronationsstödet inte är 100%.

Espen sa...

Saucony Fastswitch har jo proneringskontroll. Det er de jeg bruker.

Har vært en uke på Las Palmas nå. Knesmertene mine forsvant her nede pga varmen - så det må være noe med kulde og kne.. Riktignok er det nok noe mer alvorlig du har nå , men vi har jo diskutert det selv.

Løp Las Palmas Halvmaraton på 1:29:21 - synd jeg ikke klarte 6 sekunder snabbere så jeg hadde tatt rekorden din også :)

Er du forresten på facebook? jeg fant deg nemlig ikke..

Miranda sa...

Hej! Kul att träffas idag, och hoppas knät/foten är med på alla noter framöver :D

Tobias sa...

Jag har ju Fastwitchen också ;-) (men jag tycker faktiskt det känns om att jag har bättre stöd i Adiosen)

Espen: Jag får gratulera till en kanontid! Riktigt bra sprunget, du kommer bli grymt farlig i år. Jag är glad att jag får behålla rekordet lite till, även om det bara är med 6 sekunder

Och, nej jag är inte på facebook (än). Jag gör motstånd in i det sista. ;-)

Miranda: Ja det var roligt idag. Jag trodde jag hade sprungit 5 km när vi sprungit 11... Känns bra i knät nu men vi får väl se hur det mår imorgon...