tisdag 1 september 2009

Kan jag lura mig själv?


Nu är det 12 dagar kvar till start i Stockholm Halvmarathon. Som jag skrivit tidigare tror jag att jag kommer få svårt att slå min tid från Kungsholmen Runt halvmaraton i våras. Jag brukar ha svårt att sätta upp andra mål än att slå PB. Det brukar med andra ord vara det som är målet och om jag vet med mig att jag inte klarar av att nå det så blir det inget mål alls.

Jag inser ju att jag måste försöka ändra detta beteende lite eftersom jag inte kommer vara i bästa form till varje tävling jag springer ibland kommer jag att vara lite småskadad innan en tävling och då blir det helt klart svårt att slå en tid som är satt när man är i sitt livs form.

Så till kommande halvmara funderar jag på att försöka lura mig själv genom att framförallt gå in för att förbättra mitt personbästa på just detta lopp. Har tidigare sprungit S:t Eriksloppet 2006 på 1:48:00 och förra året Stockholm Halvmarathon på 1:44:26. Att sätta målet till under 1:44:26 blir kanske inte tillräcklig motivation, men att slå tiden med 10 minuter kanske kan vara ett lagom tufft mål?

Frågan är bara om jag klarar att lura mig själv....