tisdag 22 september 2009

Pulsen på plats


Äntligen tog jag mig för att byta batteri i pulsbandet till min Forerunner 305. Har ganska länge tänkt att det nog är dags för batteribyte eftersom jag tycker pulsen inte riktigt stämt med känslan och framförallt har det verkat som den har låst sig lite länge på en viss puls innan den ändrat puls även om jag ökat eller minskat belastningen.

Vilket skillnad det blev. Nästan som en ny klocka. Nu känns det som att pulsen stämmer med verkligheten igen. Jag som sprungit omkring och tagit pulsvärdena med en nypa salt sista tiden. Det är inte lika roligt att köra lågpulspass då kan jag meddela, när man tycker att man springer i en lagom långsamt tempo men klockan hela tiden visar att det går på tok för fort. Nu har jag ju som sagt inte litat riktigt på vad klockan visat så jag har mera gått på känsla men det sätter sig ju ändå lite i huvudet. I dag var det roligare.

Nu stämde klockan överens med känslan, eller inte helt. Jag kunde faktiskt springa något fortare än vad känslan sa. Förmodligen beroende på att jag ändå tagit till mig de värden som klockan gett mig sista tiden och som varit ett antal slag för högt oftast.

12k@5:40 %138