tisdag 15 september 2009

Provträning - Sub40Idag var det då dags för en provträning med Sub40. Kanske inte kändes helt optimalt att första passet efter halvmaran blev fartlek med Sub40 men eftersom de andra två provträningarna låg på torsdagar så fick det helt enkelt bli idag.

Kuperad fartlek samt löpskolning & stegringslopp stod på schemat idag. Vi möttes upp på Birger Jarlsgatan och värmde upp ca 2,5 kilometer upp till Lill-Jans skogen. Där körde vi lite löpskolning och stegringslopp innan fartleken drog igång. Vi körde totalt 4,4 kilomter fartlek i spåren i Lill-Jans skogen där tanken var att springa normal distansfart mellan backarna och sedan dra på i uppförsbackarna och försöka hålla kring 90% intensitet uppför.

Gick helt ok i början kände mig hyfsat stark men det är ju lätt att göra i de första backarna... Problemet med Lill-Jans skogen är ju att backarna aldrig tar slut. Kan meddela att "normal distansfart" mellan backarna för mig gick från ca 5:00/km i början till 6:30/km på slutet. Jag misstänker att farten uppför backarna ändrades ännu mer.

Men det ger helt klart effekt att köra ett sådant här pass i grupp, hade jag kört själv hade jag nog stannat och gått när det var som jobbigast. Jag fick även veta vad jag borde försöka förbättra. Gissa vad? Jo, jag lutar endel åt vänster när jag blir trött.... Det är tydligen inte helt optimalt ur löpekonomisk synpunkt. Sedan verkar jag tydligen förutom vänsterlutning vara för svag i mage och rygg för att jag sjunker ihop med kroppen. Tro fan det jag var ju dödstrött och ville bara lägga mig ner och dö i den sista backen.

Båda dessa saker vet jag ju egentligen om, det är ju bara det att jag hittills varit för lat för att göra något åt det. Kanske blir det lättare att åtgärda om någon säger åt mig vad jag ska göra? Kan helt klart tänka mig att vara med i Sub40 en månad eller så. Både Malin och Lisa verkar mycket trevliga och bra på att se vad man kan förbättra. Det är bara ett problem, gruppträningarna hålls normalt på torsdagar klockan 18:00. Är det någon dag i veckan jag inte kan så är det just torsdagar klockan 18. Vi får se om eller när jag hittar en lösning på det. Men se upp för då är jag snart under 40 minuter på milen...


Fartlek 4,4k@5:06 + Upp/Nerjogg 6,8 km