onsdag 9 september 2009

Mörkt


Nu börjar det bli riktigt mörkt på kvällarna, inte helt optimalt för att springa fort. Risken att trampa fel är ju betydligt större när man inte ser marken framför sig och med det underhållet som verkar vara på gatubelysningen ute på djurgården så är det riktigt mörkt vissa partier.


Idag klarade jag mig dock utan skador. Kroppen kändes faktiskt mycket bra till och med. Kände av hälsenorna när jag värmde upp men efter att ha strechat lite så var det borta. Kände mig riktigt pigg i kroppen men att det då ändå är så pass jobbigt att genomföra 6 st 1000 meters repetitioner i 4:10 fart känns ju inte helt perfekt. Känns inte helt troligt att jag klarar att hålla det tempot en hel halvmara på lördag. Får nog helt enkelt ställa in mig på att gå ut i 4:30 tempo och sedan öka på slutet om jag har krafter kvar, eller tappa om det nu skulle visa sig vara så illa.


Samtidigt känner jag mig själv. Någonstans i bakhuvudet har jag suget att starta i 4:10 tempo och se hur långt det räcker... Jag har läst sex olika sätt att springa Stockholm Halvmarathon, inte blir jag klokare av det. Känns som alla olika sätten kan passa in på mig, jag kan bara inte välja vilket jag ska använda på lördag.


Intervall 6x1000@4:10 + 4k@5:30