onsdag 2 september 2009

SUB40


Malin Ewerlöf och Lisa Blommé har startat något som det kallar SUB40. Jag tyckte direkt att det lät spännande. Konceptet bygger på att hjälpa löpare att komma under den magiska 40 minuters gränsen på 10 km. Det är löpträning i grupp en gång i veckan och sedan tar det fram ett persoligt träningsprogram varje vecka.

Det kostar dock pengar. Drygt 500 kronor per vecka. Dyrt kan man tycka.

Visst är det mycket pengar men om man jämför det med andra former av personlig träning så ligger nog priserna ungefär där. Tanken är väl inte heller att man ska vara med ett helt år...

Jag är helt klart sugen på att sänka bort lite av mina pengar men först måste jag se till att kroppen känns helt frisk. Jag ska dock provträna för att se hur det är den 15 september.

Under 40 minuter må vara ett mål för mig att nå men jag tror knappast att det är någon drömgräns eller någonsin har varit någon drömgräns för just Malin & Lisa därför var den här texten på deras sida ganska rolig: "Elitlöparna Malin och Lisa vet vad de pratar om. De har själva fått uppleva glädjen i att gå under 40 minuter på milen. Och nu är det din tur att utmana tidsgränsen!"